ВВС на Индия ще проведат изпитания на УТС T-6C

Pan.bg 10 окт 2010 | 18:34 views (1895) commentaries(0)
img http://voennabiblioteka.start.bg

С учебно-тренировъчния самолет (УТС) T-6C на компанията „Хоукер Бичкрафт” от 11 октомври в индийската авиобаза „Джамнагар” ще започнат седмични летателни изпитания за оценка на летателните характеристики.

„Хоукер Бичкрафт” взема участие в конкурса за доставка на ВВС на Индия на 75 УТС. Общото количество на планираните за доставка в рамките на програмата самолети ще бъде 181 единици, като 106 от тях ще бъдат изготвени с мощностите на индийската държавна компания „Хиндустан аеронотикс лимитед” (ХАЛ). Очаква се победителят в тендера да бъде обявен в близките месеци.

T-6C се разглежда като един от вариантите за замяна на УТС HPT-32 „Дипак”, експлоатацията на които бе прекратена след станалата на 31 юли 2009 г. катастрофа, довела до гибелта на двама пилота.

Оценката на УТС T-6C ще включва изпитателни полети на индийски пилоти и инструктори, както и ремонтопригодността на машината.

image

Самолетът Т-6С е усъвършенстван вариант на УТС T-6A и T-6B. Т-6С е оборудван с интегрирана „стъклена” кабина и съвременно бордово оборудване. В състава на оборудването влиза индикатор на челното стъкло, преден панел за управление, три многофункционални дисплея, система за управление съответстваща на стандарта HOTAS (hands-on throttle-and-stick).

Усилените подкрилни точки за окачване могат да се използват за разполагане на горивни резервоари и въоръжение, което позволява самолета да се използва и като лек щурмовик.

Доставката на УТС T-6 за ВВС и ВМС на САЩ започна през 2000 г. в рамките на съвместна програма за начално обучение на пилоти (JPATS). Купувачи на самолета станаха и тренировъчния център на НАТО в Канада, получил 24 T-6A, както и ВВС на Гърция, Ирак и Мароко.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка