ВВС на САЩ може да закупят от Сухопътните сили хеликоптери UH-60M Black Hawk

Pan.bg 01 ное 2010 | 19:04 views (1618) commentaries(0)
img Lenta.ru
ВВС на САЩ може да сключат договор със Сухопътните сили за придобиване на използвани от тях 93 транспортни хеликоптери UH-60M Black Hawk, съобщава Lenta.ru по информаяция на Defense News. Те ще заменят остарелите UH-1N Huey. Предполага се, че споразуменето ше е на базата на закона “Economy Act” от 1932 г., който позволява едно държавно ведомство да закупува от друго без да се обявява търг.
Все оше не е взето окончателно решение за закупуване на вертолети Black Hawk, които се използват масово в американската армия. ВВС са подготвили какви с изискванита към новия вертолет по проекта Common Vertical Lift Support Platform. Част от изискванията са да превозва до девет пасажери или товар до 1450 кг. със скорост 250 км/ч на височина 1980 м.
За сравнение Huey превозва 13 пасажери или товар до 2 тона със скорост 185 км/ч. Вертолетите Black Hawk биха били добър вариант, тъй като ще са на ниска цена, а така също са с по-добри тактико-технически характеристики от изискванията. Така например UH-60M побира 13 души, лети със скоост 280 км/ч. В армията на САЩ се експлоатират 101 вертолети HH-60 Pave Hawk, една от модификациите на Black Hawk. Те основно се използват за транспорт, десантиране и евакуация. ВВС използват 62 UH-1N за наблюдаване райните, в които се намират баите с междуконтинентални ракети, както и за превозвне на команден състав.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker