На "Руските витязи" забраниха да изпълняват "Кобра"

Pan.bg 20 ное 2010 | 21:00 views (3915) commentaries(0)
img Lenta.ru
Главокомандващият на ВВС на Русия е забранил на летците от пилотажната група "Руските витязи" да изпълняват фигурата от висшия пилотаж “Кобра”, съобщава за медиите командирът на групата полковникът от гвардията Андрей Алексеев. Причина за забраната е, че със самолетите Су-27, на които летят ‘руските витязи’, вече 20 години се изпълняват полети с високи претоварвания. За изпълнение на фигурата “Кобра” е необходим ‘геометрически’ много точен самолет, продължава полковник Алексеев, а при изтребителите, с които лети групата, този параметър може да е нарушен. Разрешение за изпълнение на фигури от висшия пилотаж трябва да дават летци-изпитатели след пробни полети на един или друг самолет. Така на авиоизложенията изпълнението на “Кобра” се изпълнява в комплекса на единичен пилотаж – конкретен пилот на конкретен самолет.
Според полк. Алексеев почти всеки летец може да изпълнява “Кобра” след преминаване на специална подготовка. В съства на групата “Руски витязи” има четири летци, притежаващи пълен допуск за изпълнение на фигури от висшия пилотаж с използване на пределните режими, нулеви скорости и следкритични ъгли на атака.
Фигурата "Кобра" се отнася към най-сложните от висшия пилотаж. При нея самолетът рязко повдига нос нагоре максимално близко до точката, където ще се обърне назад, но съхранявайки направлението на полета, Следва връщане в нормален режим на полет, практически без загуба на височина. “Кобра” е изпълнена за първи път в края на 70-те години от заслуженият летец-изпитател Игор Волк на изтребител Су-27 при изпитания на самолета на свредел.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker