Армейски генерал Йордан Мутафчиев – кавалер на най-високото отличие на МО

Pan.bg 27 ное 2010 | 12:10 views (3427) commentaries(0)
img www.otbrana.com

Министърът на отбраната Аню Ангелов награди армейски генерал Йордан Мутафчиев с почетния знак на МО „Св. Георги” – първа степен. Поводът бе представянето на книгата на генерала „На главното направление” и неговата 70-годишнина. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов награди армейски генерал Мутафчиев с офицерски кортик.

На един дъх прочетох книгата, каза министър Ангелов. Той обеща да събере всички мемоари на наши военоначалници, специален отдел във Военна академия „Георги С. Раковски” да ги анализира, за да се извадят необходимите поуки за днешния ден и бъдещето на армията. Събитието бе в ЦВК. Присъстващите бяха единодушни, че в книгата си армейски генерал Мутафчиев откровено е разказал за времената, когато е бил командир в редовете на Българската армия, заместник-министър и министър на отбраната, главен инспектор на Въоръжените сили, посланик в КНДР и изявен общественик. Интересът на читателя се провокира и от факта, че авторът е непосредствен и много важен участник в началото на демократичните промени у нас. В този дух бяха изказванията на министъра на отбраната Аню Ангелов, началника на отбраната генерал Сиомеон Симеонов, президента Желю Желев, генералите от резерва Люцкан Люцканов, Георги Г. Деимитров, Иван Цеков и на полковник от резерва Сергей Ингилизов, както и на редактора капитан I ранг от резерва Чони Чонев.

Ако за тези събития не се напише днес, то за утрешните поколение все едно не са били, каза армейски генерал Мутафчиев. Това е единият мотив, който го е провокирал след няколкогодишни размисли да седне пред белия лист и да направи това, което за всички го поздравяваха.


Снимка Димитър Бебенов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker