Пентагонът обявява конкурс за нов автомат

Pan.bg 02 фев 2011 | 12:49 views (2394) commentaries(0)
img blitz.com
Армията на САЩ през май 2011 година ще обяви конкурс за създаване и доставка на нови автомати, които в перспектива ще бъдат използвани от военните едновременно с модернизираните М4А1, съобщи ArmyTimes.
Очаква се срокът за провеждане на конкурса да е три години, като по резултатите от него с победителя ще бъде сключен договор за производство и доставка на автомати на стойност 30 млн. долара.

По всяка вероятност след официалното обявяване на конкурса потенциалните участници в него ще трябва в течение на два месеца да представят предложенията си. След това в продължение на 1-1,5 години армията на САЩ ще изпита новите оръжия.

Планира се по време на стрелбите да бъдат изразходени два милиона патрона, като стрелбата от всеки автомат ще се води до неговото пълно износване. Военните преди всичко ще оценяват способността на оръжието да запазва точността на стрелбата според износването му.

Няма да има ограничение по калибър. Минималната далечина на прицелната стрелба трябва да е 500 метра. Няма ограничение на какъв принцип ще работи автоматиката на оръжието.

Едновременно с този конкурс Армията на САЩ щяла да продължи по-нататъшната модернизация на използваните сега автомати М4
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка