Втора лека пехотна ще се отбранява по член 5 на Вашингтонския договор

Pan.bg 08 апр 2011 | 09:53 views (2237) commentaries(0)
img otbrana.com

На 19 април е върхът на голямото учение „Съюзна сила 2011”

Дойде време и сухопътни войски на българската армия да покажат мускули. На 19 април на полигон «Kорен», пред ВИП гости и отбрана публика, воините от втора лека пехотна тунджанска бригада ще се отбраняват и стрелят по член 5 на вашингтонския договор. Подразделенията ще участват в разрешаването на военна криза.
«Съюзна сила 2011» е най-голямото учение на пехотата за годината, съобщиха от ръководството на учението.
Подразделенията вече са в края на подготовката си и в началото на следващата седмица повечето от тях ще са на лагер в южния полигон. Заедно с механизираните подраздления на турнджанската бригада ще действат артилеристи от Асеновград, танкисти от Сливен, химици, зенитчици, командоси, логистици.
С тактическите действия и огъня на «Съюзна сила 2011» Сухопътни войски ще покажат , че са готови не само да представят България в мисии зад граница, но и да защитават родните граници. В състава на подразделенията ще има десетки воини с по няколко мисии зад гърба си и такива, които след броени дни ще бъдат миротворци в в натовската мисия в Афганистан и тази на Европейския съюз в Босна и Херцеговина. На «Корен» ще се види и първообраза на подготвяните батальонни бойни групи на Сухопътни войски.
Ръководител на «Съюзна сила 2011» е първият заместник-началник на сухопътни войски бригаден генерал Нейко Ненов. Преди няколко дни началникът на СВ генерал-майор Стефан Василев каза, че щабът на втора бригада и подразделенията са готови да докажат, че войските са подготвени и може да се разчита на тях за изпълнение на всички основни мисии на армията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка