Депутати мълчаха във Враца

Pan.bg 21 апр 2011 | 12:07 views (2186) commentaries(0)
img otbrana.com

Голям фарс се разиграв телевизонно предаване за Враца за проблемите на града и региона. Участваха депутати от различни партии и коалици. Един гражданин три пъти зададе въпрос за съдбата на поделението и на низшите чинове от него, но и така и не получи отговор от нито един от тях. А за близо 200 военнослужещи камбаната вече бие. През 2012 г. те ще свалят пагоните.

Учудващо бе, че позицията на депутата Николай Коцев от ГЕРБ и на Венцислав Лаков от Атака е досущ като тази на министъра на отбрана. Преди време те защитаваха воините от друг ъгъл и дори им обещаваха, че ще запазят поделението. Сега им обещават светло бъдеще с изграждането на Център за подготовка на кадри за действие при кризи. Патрон щяла да бъде еврокомисарката Кристалина Георгиева. Депутатът от ДСБ Асен Агов заговорнически се усмихваше, а Георги Божинов от БСП гузно мълчеше. И дамата знаеха, че това ще стане на куково лято. Голите надежди нито щяха да нахранят уволнените воини от Враца, нито ще помогнат за решаване и на другите проблеми в града. Помощта със съжаляване не струва пукнат грош.

В нито една от изоставените казарми на българската армия не се развива дейност в интерес на воините-резервисти. И за други гарнизони е имало подобни обещания. Повечето бивши военни райони пустеят. МО не може да продаде дори апетитни имоти в градовете.

Тези от врачанските воини, които мислят да продължат службата си в други гарнизони, трябва да потърсят своето място по регистрите или се уредят на служба с връзки. Другите, които ще свалят пагоните, да си вземат заплатите и да търсят късмета си на друго място. Ясно е, че за едни МО е майка , а за други мащеха. За едни има лишаване от право на труд, макар да са дали каквото могат на родината и са получили пенсии, а други, тридесет-четиридесет годишни трудът ще е песен, но зад портала.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker