Аню Ангелов: Българските граждани да бъдат много бдителни

Pan.bg 03 май 2011 | 13:23 views (1625) commentaries(0)
img dariknews.bg
Тероризмът при всички случаи е една от основните заплахи за националната сигурност, каза министърът на отбраната Аню Ангелов за евентуалните заплахи за стратегическите обекти у нас след убийството на Осама бин Ладен. „Естествено много трудно е предвидим какъвто и да е било терористичен акт от гледна точка на това къде, кога, с какви възможности ще се осъществи. Аз съм сигурен, че ще вземат необходимите мерки, но българските граждани трябва да бъдат много бдителни”, коментира министърът.

Той изтъкна, че е сигурен, че МВР ще вземе всички необходими мерки по отношение на защитата на стратегическите обекти в страната, посочва БГНЕС.

Ангелов отбелязва, че трябва да се противопоставят двете тези, които се дискутират в момента - тази, че след убийството на бин Ладен тероризмът е отслабен и тази, че в резултат на това организации като Ал Кайда ще се мобилизират. „Мисля, че това са два процеса, които текат паралелно. От една страна естествено, когато главата на една такава организация е отстранена ще намалеят определено и техните възможности. Още повече, че Осама бин Ладен е един от най-богатите хора в света и финансираше самите актове. Но от друга страна самата организация на Ал Кайда е на базата на такива спящи клетки, в които по някой път се вземат самостоятелни решени. Така че тези два процеса не трябва да се противопоставят, според мен и двата процеса ще имат място”, коментира военният министър.

Ангелов посочи, че сред военните в контингента ни в Афганистан няма особено напрежение след вчерашните събития, но единият от пунктовете е усилен с още едно отделение от хора. „Степента на бойна готовност за над 600-те български бойци в операцията ИСАФ е увеличена още преди самото убийство на Осама бин Ладен. Това ще продължи докато командването на операцията не прецени, че степента на бойна готовност може да бъде намалена”, обясни министърът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker