Първите два KC-767 са приети на въоръжение в италианските ВВС

Pan.bg 18 май 2011 | 12:59 views (1762) commentaries(0)
img Със специална церемония първите два самолета-цистерни Boeing KC-767 бяха официално приети на въоръжение в италианските ВВС. Тяхната постоянна военновъздушна база е Pratica di Mare, близо до Рим. Конфигурацията на KC-767 е доста гъвкава и позволява да се изпълняват редица задачи, както едновременно, така и поотделно – за дозареждане във въздуха и за транспорт на товари и хора. KC-767 потенциално може да се използва при хуманитарни операции, за оказване на помощ при природни бедствия и спешна медицинска евакуация. Така този нов самолет е полезен не само за Италия, но и за страните от НАТО.
Новите KC-767 ще заместят остарелите B-707T/T, намиращи се сега в експлоатация в италианските ВВС. Преди официалното приемане на въоръжение двата нови боинга са преминали редица изпитания, дозареждайки във въздуха няколко типа самолети от ВВС на Италия. До края на годината Италия ще получи останалите два Boeing KC-767A.
image
image
image
КС-767А могат да се конфигурират за транспорт само на хора или само на товари или за комбинация от двете. Станцията за контрол на дозареждането във въздуха е с дистанционно управление. Системите на КС-767А позволяват да дозарежда всички намиращи се на въоръжение самолети, както изтребители, така и транспортни самолети. От друга страна самият той може да бъде дозареждан във въздуха, което още повече разширява и без това завидните му възможности.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка