Екологът Емил Георгиев проговори за аферата "Каолин" и акцията на спецпрокуратурата срещу Прокопиев: Този розовобузест красавец е най-опасният олигарх

Pan.bg 13 юни 2019 | 00:15 views (623) commentaries(0)
img
pik.bg


Екологът Емил Георгиев проговаря пред ПИК TV за аферата "Каолин" и акцията на спецпрокуратурата срещу Иво Прокопиев. За влизането на спецпрокурорите в офиса на "Алфа финанс" на Иво Прокопиев на бул. "Цар Освободител" в столицата ПИК съобщи преди всички.

Спецакцията в офисите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев е във връзка с ново обвинение, повдигнато срещу него, научи ПИК. То му е било предявено от спецпрокуратата, тъй като става дума за афера с офшорки и е във връзка с предишното му обвинение за пране на пари.

Става дума за продажбата на акции от приватизирания от Прокопиев завод „Каолин“. По тази сделка преди година срещу него стартира разследване за пране на пари в качеството му на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс холдинг“. Дружеството е придобило акциите на „Каолин“ и ги е продало на немското „Кварцверке“. Обвинението по предишното разследване засягаше следката по продажбата и изпълнението на концесионните договори с „Каолин“.

Новият акт, предявен от спецпрокуратурата, е във връзка с финансовите потоци и участието в сделката на офшорни компании, собственост на Прокопиев. През 2012 г. олигархът продава завода на немската „Кварцверке“ за 130 млн. евро, но според обвинението част от парите от продажбата се връщат при Прокопиев чрез офшорки. По новото, вече трето обвинение срещу Прокопиев, той скандално остава със същата най-лека мярка като при предишните две досега – подписка.

Акцията на спецпрокуратурата днес е по изземване на документи, касаещи въпросните офшорни компании от офисите на „Алфа финанс“, научи на място репортер на ПИК TV.

"От години повтарям, че този розовобузест красавец е най-опасният олигарх. Ние от години водим битка с него заради Меричлери, къде той и приближените му убиха чувството за справедливост у хората. Аз бях първият, който го осъди. Бях притиснат до стената и само честното професионално отношение на съдиите в Градски съд, а после и във ВАС доказаха моята правота. Това, което се случи с него, е възмездие за хората от Меричлери. Заклех се на гроба на Танко Русев, че докато се движа по тази земя, ще направя всичко възможно, за да има възмездие. В Меричлери през 2011 г. починаха четирима души, всичките от левкемия. Данните, които изнесоха ваши колеги, доказаха, че там има много хора, болни от левкемия.
Водата беше замърсена, огромно количество минерална вода с космически стойности на арсен влезе в питейните кладенци. Тези хора в продължение на години са консумирали тази вода и резултатът е налице", посочи екологът.

"Сагата с Прокопиев даде огромно отражение и върху мен, и върху моите близки. Аз бях първият, който го нарече олигарх и бях първият, който изнесе данни за продажбата и приватизацията на "Каолин". Това ми струваше много, за мен 720 хиляди са много. Повярвайте ми, безобразията на Прокопиев и Прокопиевци продължават. Тези хора смятат, че всичко в държавата им е бащиния, а не е така", заяви Емил Георгиев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка