С близо 150 000 лева помагаме безвъзмездно на Сърбия, Черна гора, Армения и Грузия

Pan.bg 21 авг 2019 | 14:44 views (315) commentaries(2)
img
news.bg


България предоставя 148 395 лв. безвъзмездна помощ на страни от Западните Балкани и Източното партньорство за финансиране на проекти за развитие на образованието, социалната интеграция и гражданското общество. Това беше решено на днешния Министерски съвет.

Общо 3 проекта са одобрени. Те ще се осъществят в Сърбия, Черна гора, Армения и Грузия, като средствата за финансирането им са от бюджета на Министерството на външните работи за 2019 г., предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Проектът "Младите хора в съвременното общество" ,на стойност 15 000 лв., е насочен към Сърбия. Той цели да създаде устойчиви механизми за съхранение, развитие и инвестиране в младежта като социален капитал.

Регионалният проект, обхващащ Армения и Грузия, е свързан със защитата на правата на децата и създаването на качествени детски грижи в страните реципиенти. Неговата стойност е 43 623 лв.

За първи път страната ни ще реализира проект по Официална помощ за развитие в Черна гора, който е свързан с опазването на околната среда и е на стойност 89 772 лв.

Изборът на проектите е извършен заедно със страните бенефициенти и отговаря на задачите на българската външна политика - укрепване на европейската перспектива на държавите от Западните Балкани и стимулиране на социално-икономическото развитие на страните партньори.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  THUNDER 21 авг 2019, 15:20
   
  8
   
  1

  А глупавият български народ събира капачки за кувиози.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 21 авг 2019, 21:07
   
  8
   
  1

  ПИСНА МИ ОТ ТОЗИ ОВЧИ народ
  И НЕГОВАТА u$a-ТИКВА разбойкУ!

  РЕВОЛЮЦИЯ!!!

  НАРОДЕН СЪД!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker