Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/Sep19/6126b3f188bd361ce6a92dceacb7af33bbd07d2e.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Грета Тунберг към Конгреса на САЩ: Искам да действате!

Pan.bg 20 сеп 2019 | 03:57 views (1019) commentaries(0)
img Гласове

„Искам да действате“: младото лице на борбата за климата Грета Тунберг призова в сряда Конгреса на САЩ да се обедини зад учените, които предупреждават за неотложната нужда от мобилизация срещу затоплянето, съобщава АФП.

Снимка: АФПС бебешко лице, но ултрарешителен вид, шведската тийнейджърка се появи в американския Конгрес по дънки и маратонки, заедно с трима други млади защитници на околната среда.

"Не съм дошла, за да правя подготвени изявления", каза 16-годишната Грета. Вместо това тя предостави доклад на Междуправителствения комитет по изменението на климата (IPCC), който предупреждава за нуждата от спешни мерки срещу глобалното затопляне.

"Искам да послушате учените и да се обедините зад науката", категорична бе Грета, след което добави безапелационно: "И тогава искам наистина да действате!".

Припомняме, че преди посещението ѝ в Конгреса, бившият президент на САЩ Барак Обама посрещна Грета Тунберг във фондацията си и я приветства като "един от най-големите защитници на нашата планета". Преди това 16-годишната тийнейджърка и младежкото движение "Петъци за бъдещето" получиха наградата на организация „Амнести Интернешънъл“ „Посланици на съвестта“. Миналия петък пък Грета участва в малък младежки еко протест пред Белия дом.

Грета Тунберг пристигна на 28 август в Ню Йорк, след като прекоси Атлантическия океан за 15 дни на борда на безвъглеродна яхта. Младата екозащитничка ще участва в срещата на върха на ООН за климата на 23 септември.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*