Съдът дължи обезщетение, ако чрез негово решение е открадната фирма, реши касационният съд

Pan.bg 12 ное 2019 | 21:18 views (363) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


Софийският градски съд (СГС) ще трябва да плати обезщетение от поне 101 хил. лева. То е заради това, че чрез негово незаконно решение е спомогнал за кражба на фирмени дялове. Това е решил в петък Върховният касационен съд (Бойко Стоилова, Мими Фурнаджиева, Велислав Павков - докладчик) по дело, образувано от частичен иск на германския гражданин от български произход Константин Мавродийски. Цялата му претенция е за 2 млн. лв., която той тепърва може да предяви. съобщава "Капитал". Решението може да отвори вратата за търсене на отговорност от съдилищата за най-различните злоупотреби, които стават възможни чрез противозаконни съдебни решения.

През 2003 г. чрез измама синът на Мавродийски е изключен като съдружник във фирмата "Роял Център", а малко след това теренът на бул. "България", който дружеството е притежавало, е бил продаден, а после и препродаден няколко пъти.

ВКС приема, че германският гражданин е бил ощетен от продажбата, тъй като е изключен незаконно като съдружник с решение на съдията от фирменото отделение на Софийски градски съд Димана Йосифова. Въпреки спорните ѝ действия по това и други дела тя се издига в кариерата. През 2012 г. беше номинирана от ГЕРБ и назначена за съдебен инспектор, а след това - командирована дълго време във Върховния административен съд.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка