Коларова и Буруджиева с ключов коментар за вота на недоверие

Pan.bg 19 яну 2020 | 06:27 views (219) commentaries(0)
img
blitz.bg


Има ли криза на властта коментираха пред БНТ политолозите и анализатори Татяна Буруджиева и Румяна Коларова. "Водната криза показа, че има проблем в начина по който се взимат решенията в правителството заради информацията, което то получава. Няма начин да не са получавали информация за ситуацията в Перник, партиите, РИОСВ какво са правили". каза Буруджиева. "Политиците трябва да се научат, да влязат в интернет, да видят сателитни снимки.


Още от лятото се говореше за този проблем. Този проблем го има от 30 години за всички язовири в страната. Ние се превръщаме в общество, което или се моли да няма дъжд, да не прелеят язовирите, или се моли да има дъжд, ние сме вече на племенно равнище. Това значи криза в управленските решения", допълни тя. "За мен беше странно, че по време на предизборната кампания тази тема не се повдигна и това означава, че и двете основни партии по някакъв начин считат, че тя не е удобна или по някакъв начин те имат ангажимент към да кажем, "Стомана" Перник, съответно знаят, че имат някаква вина или безотговорност, която е предизвикала кризата.


Тази криза се разрази точно след предизборната кампания, а е нормално да бъде предмет на предизборна кампания", коментира на свой ред Румяна Коларова.


Тя допълни, че политическите дебати в България никога не се фокусират върху това, което е реален проблем. "Те се фокусират върху онова, което е скандал. Когато реалният проблем стигне до някаква ситуация, при която решенията са в спешен порядък и станат при извънредни обстоятелства, тогава те стават предмет на политически дебат", каза Коларова. Според Буруджиева новият кмет на Перник показа политическа зрялост. И двете бяха категорични, че правителството ще оцелее след вота на недоверие другата седмица

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/analizi-i-komentari/kolarova-i-burudzhieva-s-klyuchov-komentar-za-vota-na-nedoverie_news721362.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker