Кирилов: Има безспорно доказателство за нарушение при делото, водено от Миталов

Pan.bg 15 фев 2020 | 03:50 views (408) commentaries(0)
img
blitz.bg


Има безспорно доказателство за много сериозно процесуално нарушение при образуването и по хода на частния характер на наказателното дело, водено от Миталов. Става дума за временната промяна на мярката, която е била забрана за напускане пределите на страната, каза пред БНТ министърът на правосъдието Данаил Кирилов. "Тя е разгледана не така, както е поискана, защото тя е поискана като промяна на мярката въобще за бъдеще.


А съдията е присъдил всъщност едно временно изключение единствено за събитието", коментира Кирилов. По думите му има сериозни притеснения във връзка с разпределението на делото и прокуратурата е "заобиколена". "В интерес на истината тя дори е уведомена, след като обвиняемият се завръща в България. Никой не е правил преценка на обстоятелствата дали при това излизане извън България, има риск обвиняемият да се укрие", посочи той. Министърът на правосъдието каза, че са налице множество такива процесуално-технически нарушения.


Аз не приемам становището на експерта, който е прегледал тези факти и обстоятелства, каза Кирилов. "Ако се докаже корупция, корупцията е престъпление, тя е извън обхвата на дисциплинарнта отговорност, която може да вземе висшият кадрови орган на съдебната система", добави министърът.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/kirilov-ima-bezsporno-dokazatelstvo-za-narushenie-pri-deloto-vodeno-ot-mitalov_news726899.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка