Борисов заговори за тежкия комунизъм и изнесе данни: Българите се завръщат в родината! /СНИМКА/

Pan.bg 23 фев 2020 | 11:14 views (1408) commentaries(2)
img
blitz.bg


Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, отбеляза премиерът

"Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение.

Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница".

Това написа премиерът Бойко Борисов във "Фейсбук".

"През последните години у нас има видим напредък. Това е мнението на хората и анализаторите, това показват и всички статистически данни. Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012 г. - 2018 г.

Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна. Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи.

Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни!

Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи", добави още министър-председателят.

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  jeliazko3y 23 фев 2020, 12:59
   
  15
   
  1

  Хайде стига сте се оправдавали с този комунизъм бе смешници . Все комунизма ви е виновен , че вече 30 години ограбвате труда на хората , разпродадохте заводите и оставихте хората на улицата без работа ,за да угодите на новите си господари. Тъпанар нещастен.

 2. #2
  Borei 23 фев 2020, 15:13
   
  7
   
  1

  Че нашият комунизъм не беше съвършенен, ясно е... И тогава имаше, "някои другари, които бяха по-добри другари от "простолюдието". НО явно тези от "пострадалите комунисти", толкова са "гладували" и "страдали", че за 30 години унищожение и грабеж, не можаха да се наситят!

  Начинът, по който извършиха конвертирането от социализъм към капитализъм беше умишлено направен варварски, "по тъмно", "страшно" - с рекет, изнудване, подкупи, явен грабеж, със стрелби и делби....

  Но има страни в света, дето също направиха преход и днес само фиктивно се считат "комунистически", но на практика нищо комунистическо вече не е останало при тях. Китай от една бедна страна, в която милиони са гладували за последните 30 години стана световна сила ПО ИКОНОМИКА!

  А нашите прошловци предпочетоха да унищожат, да замажат всичко, та да го "прихванат" "по евтино".... А някои неща изобщо и изчезнаха...
  Тогава, преди 1989-та г. бяхме едни от първите производители на персонални компютри в света.. Ако бяхме направили като Китай, то днес нямаше да сме на това дередже.. Можехме да запазим това, но мутрите не разбираха от процесори, за това тази индустрия изчезна...

  За успехите на "комунизма" в селското стопанство пък изобщо не ми се говори. Унищожиха се цели АПК (Аграрно промишлени комплекси). Нещо подобно даже в света още го няма. И сега пустеят цели хектари земя и ги изкупуват чужденци. А ние ядем пластмасови домати от Турция и от къде ли не...

  Не всичко в комунизма ни беше лошо. НО "прехода" умишлено беше организиран БАНДИТСКИ, за да откраднат каквото могат БАНДИТИ. Хем нищо не разбираха от индустрия, хем сега са те "важните"! "Богатите", които за една нощ станаха "богати"!

  И естествено, нашите умни и способни напуснаха страната. Те по природа не са БАНДИТИ. За съжаление в другите страни на капитализма идваш много късно. Там освен да им слугуваш на местните, нищо друго не ти остава. НО дори и като техен роб, пак получаваш повече пари, отколкото от нашите капиталисти.

  Много наши се връщат вече и това е добре. Те са събрали малко пари и могат по честен начин да се опитат и в къщи нещо да организират.
  НО кражбите и бандитизмът на лъжекомунисти, лъжеседесари, лъжедемократи са голяма гнойна рана в националното ни съзнание...
  Може и след смяна на поколенията пак да се спомня още за тази идиотщина.... Най-агресивните и най-тъпите станаха "богати" и "важни", чрез добре организиран грабеж! И изгониха умните по чужбина!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker