Г20 за координирана помощ за световната търговия

Pan.bg 31 мар 2020 | 04:24 views (289) commentaries(0)
img
news.bg
Министрите на търговията от Г-20 се договориха за координирани действия срещу последиците от коронавируса на извънредна видеоконференция в понеделник, предаде "Ройтерс".
Те се събраха, за да обсъдят се справят с удара върху световната търговия от пандемията на коронавирус.
Лидерите на Г-20 обещаха миналата седмица да внесат над 5 трилиона долара в световната икономика, за да ограничат загубата на работа и доходи от коронавируса.
Те заявиха, че ще осигурят доставката на жизненоважни медицински консумативи и други стоки.
Но те спряха да призовават за прекратяване на забраните за износ, които много страни, включително членове на Г-20 Франция, Германия и Индия, приеха за лекарствата и медицинските консумативи. Липсата на защитна екипировка излага на риск лекарите и медицинските сестри.
Много страни разчитат на Китай, първоначалния източник на епидемията, за лекарствените съставки и сега се борят да избегнат недостиг след мерки за блокиране, предизвикани от епидемията, задържаха доставки и забавени доставки.
След министерската среща се очакваше изявление, на което също бяха поканени представители на Световната здравна организация, Световната търговска организация и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.
Японският министър на търговията каза на колегите, че публичният и частният сектор трябва да избягват спирането на мрежите за доставка, за да се даде възможност за бързо възобновяване на икономическите дейности.
Юсеф Ал Бенян, председател на саудитския бизнес, който ангажира световната бизнес общност, каза, че коронавирусната криза е доказала важността на трансграничната търговия, която според него ще бъде жизненоважна за икономическото възстановяване.
Всяка държава от Г-20 трябва да отговори на своите местни изисквания, но това не трябва да компрометира доброто състояние на свободната търговия в световен мащаб, което ще бъде от полза за всички", добави той.
Коронавирусът е заразил над 720 000 по целия свят и е убил около 34 000 души.
Очаква се да доведе и до глобална рецесия.
Организацията на обединените нации заяви, че развиващите се страни ще се нуждаят от 2,5 трилиона долара подкрепа за тази година, за да се изправят срещу икономическата криза.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker