Милиони американци останаха без средства за съществуване!

Pan.bg 04 юни 2020 | 19:29 views (1315) commentaries(2)
img pan.bg


Заради ситуацията с пандемията COVID-19 милиони американци останаха почти без средства за съществуване, съобщава MarketWatch, позовавайки се на експерти.

Отбелязва се, че една трета от американските семейства имат не повече от 500 долара или нямат допълнителни средства за спешни ремонти на жилища, ако тази необходимост изведнъж възникне. Според онлайн проучване на The Harris Poll, малко над половината домакинства (53%) са изправени пред непланирани ремонти през последната година.

Освен това нараства опасението, че сметките постоянно се натрупват и няма достатъчно доходи, за да ги покриват. Мнозина се опасяват, че няма да могат да си плащат наема за жилището, да обслужват ипотека или ще умрат от глад, ако икономическата активност в страната не се възстанови. Според доклад на изследователския център SimplyWise около 38 процента от гражданите трябва да продадат имоти или да влязат в дълг, за да оцелеят.

Почти една четвърт от населението на САЩ няма спестявания в случай на финансови затруднения, 16 процента трябваше да вземат повече заеми, а почти една трета от семействата отчитат спад на доходите. Според един анализатор, пандемията стовари тежка финансова тежест върху плещите на милиони американци. Последствията от това са нарастващата безработица, намаляването на доходите на домакинствата, увеличаването тежестта на дълговете и намаляването на спестяванията.

По-рано през юни стана известно, че на САЩ може да са необходими десет години, за да съживят икономиката след настоящата криза. Според прогнозите, през 2020-2030 г. общият БВП на страната в реално изражение ще бъде с 3 процента (или 7,9 трилиона долара) по-нисък от очакваното през януари тази година. Съобщава се също, че поради безпрецедентен ръст на безработицата милиони американци не са получили обещаните обезщетения.

Източник: lenta.ru Снимка: Nick Oxford / Reuters

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  F.KOSTOV 04 юни 2020, 22:04
   
  5
   
  16

  "Спасението" е в Русия на Тъпутин. Там ще получават ежемесечно "огромни" средства в размер на еквивалента на 300 лева месечно. Ще получават заплатата си в рубли. Рублата е много силна валута. 70 рубли за 1 долар. Това се казва сила. Тогава американците ще разберат понятието съществуване в истинския му смисъл. И ще разберат, че най ужасното съществуване в САЩ е истински небесен рай в сравнение с хубавото съществуване в Русия. САЩ бързо ще възстановят икономиката си. Русия просто няма какво да възстановява. Тя няма икономика.

 2. #2
  Доктора 05 юни 2020, 12:45
   
  7
   
  5

  До коментар #1 F.KOSTOV
  Защо тогава не скачаш от радост, а се пръскаш от злоба. Колкото и да не искаш да го признаеш явно вече и сам разбираш на къде отиват нещата.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка