Военната ни авиация подготвя атракции за международния авиофестивал

Pan.bg 24 авг 2011 | 10:09 views (3030) commentaries(3)
img otbrana.com

Заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев определи предстоящия Международен авиационен фестивал в Пловдив (2-4 септември), като знаменателно събитие. Що се отнася до българските Военновъздушни сили, той съобщи, че те ще участват с една изключително интересна и динамична авиационна програма. Включват се изтребителната, транспортната, щурмовата, вертолетната и учебната авиация на нашите ВВС. Те ще демонстрират основните мисии на българската военна авиация.

Фестивалът ще бъде открит с вертолет Ми-17 с националния флаг на Република България. Така както се случва на всеки парад в София на 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия.

Изтребители МиГ-21 от авиобаза Граф Игнатиево ще демонстрират елемент от мисията по охрана на въздушното пространство на Република България. Те ще покажат действията на дежурните изтребители по прехващане на самолет-нарушител, ескортиране и принуждаването му да кацне на определено летище. Ролята на самолета-нарушител ще се изпълни от С-27J „Спартан” от авиобаза Враждебна, който след кацането ще демонстрира маневрените си възможности при движение по пистата.

Щурмовата авиация ще бъде представена от самолети Су-25 от авиобаза Безмер. Те ще демонстрират изпълнение на задачи по непосредствена авиационна поддръжка за осигуряване на евакуация от въздуха. Ниско прелитащите Су-25 ще симулират нанасяне на въздушни удари по разкрити вражески групировки.

Най-новият военно-транспортен самолет С-27J „Спартан” ще изпълни задача по стоварване на въздушен десант. Парашутистите десантчици от състава на Специалните сили на Българската армия ще осигурят охрана на района с цел извеждане и евакуация от въздуха.

Вертолети от авиобаза Крумово ще изпълнят задача по авиомедицинска евакуация на пострадали военнослужещи.

Ще бъдат демонстрирани елементи по стоварване на командоси по способа „Бързо въже” от вертолет „Кугар”, действията на военномедицинските екипи, изтеглянето на командосите от района с вертолет Ми-17 по способа „външен товар”, както и действията на екипажите на Ми-17 и „Кугар” по прикриване на авиомедицинската евакуация от въздуха.

Вертолет Ми-17 ще изпълни мирновременна задача по оказване на помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, аварийно-спасително осигуряване и пожарогасене от въздуха.

Подготовката на летците от българските ВВС се извършва в Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, която ще бъде представена от учебно-тренировъчния самолет РС-9М. Той ще извърши полет за разузнаване и определяне точното място на вражеските групировки и нуждаещите се от евакуация.

Изключителен професионализъм, високо майсторство и висш пилотаж ще демонстрират екипажите на
самолет МиГ-29. В програмата е заложено и състезание между МиГ-29 и болид на Формула-3 с пилот Пламен Кралев.

Бригаден генерал Румен Радев: „От името на Командването на ВВС искам да се обърна към младите хора и да им кажа, че на този фестивал ние им предлагаме една идея. Една идея, която може да осмисли техния по-нататъшен живот. Нека при нас да дойдат младите, способните и талантливи хора на България и да се докоснат до магията на авиацията. Очакваме това да бъде едно докосване, което за много от тях ще продължи цял живот.”
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Weasel 25 авг 2011, 15:07
   
  0
   
  0

  Точно този генерал визия има, само дето за да стане реалност тая визия някой друг трябва да я плати, с пари дето някой трети е изработил. Нивата не иска молитва - иска мотика.

 2. #2
  VGZ 25 авг 2011, 19:14
   
  0
   
  0

  Точно този генерал е твърде много в час със ситуацията, но далеч не всичко зависи от него за съжаление.

 3. #3
  voyageur 26 авг 2011, 04:07
   
  0
   
  0

  "Наивните младежи",не са чак пък толкова наивни - те добре знаят какво Генерала цели със сърцераздирателното си изказване.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка