Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/nrs1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Полковниците в НРС ще стават по-бързо генерали, както колегите им от армията

Pan.bg 03 сеп 2011 | 09:13 views (2134) commentaries(1)
image" alt="img" /> Полковниците в НРС ще стават по-бързо генерали, както колегите им от армията

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)
Текст и снимка - otbrana.com

Минималният срок за престояване в звание „полковник” на военнослужещите в Националната разузнавателна служба (НРС) става от 4 на 3 години. Това се случи от днес с публикуването в Държавен вестник на поправките в Инструкцията за военната служба в НРС. Най-вероятно скоро ще има нови генерали в службата. В документа изрично е посочено, че този минимален срок не се прилага при организационно-щатни промени. Освен това за назначаването и преназначаването на военнослужещите в НРС ще се изисква и необходимото разрешение за достъп до класифицирана информация.
Минималните срокове за престояване в останалите офицерски звания в НРС не се променят: подполковник и майор – 4 години; капитан и старши лейтенант – 3 години и лейтенант – 2 години.
Според Закона за отбраната и Въоръжените сили пределната възраст за служба в НРС за генералите е 65 години, за генерал-лейтенантите – 64 години, за генерал-майорите – 63 години, за бригадните генерали – 62 години, за полковниците – 60 години, за подполковниците – 56 години и за майорите – 54 години. Директорът на НРС генерал-лейтенант Кирчо Киров има възможност да служи поне още 3 години или 4, ако стане генерал.
За съжаление военните министри от 1995 г. насам не успяха да се преборят пределната възраст за служба във „Военна информация” на МО да бъде същата. Военните разузнавачи със звание генерал-майор, бригаден генерал и полковник се пенсионират 5 години по-рано от колегите си в НРС. Минималният срок за престояване в звание „полковник” във Въоръжените сили, т.е, в Българската армия, МО и структурите на подчинение на министъра на отбраната, също бе променен от 4 на 3 години. Това се случи в началото на юли с постановление на МС за промяна на Правилника на прилагане на Закона за отбраната и Въоръжените сили.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  ехо 03 сеп 2011, 13:45
   
  0
   
  0

  ами махнете им пределната възраст , и на 70 могат то се вижда от броя на генералите и полковниците на фона на все по намаляващите щатове за войници

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка