Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/tz1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Цветан Цветанов: МО помага много за покриване на Шенгенските критерии

Pan.bg 09 сеп 2011 | 07:59 views (1367) commentaries(0)
image" alt="img" /> Цветан Цветанов: МО помага много за покриване на Шенгенските критерии

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)
Текст и снимка - otbrana.com

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова изразиха пред "Отбрана" удовлетворение от взаимодействието между МВР и МО за покриване на Шенгенските критерии. Това се отнася както до охраната на морската ни граница, така и до решаването на миграционния проблем. Военното министерство предоставя сгради за настаняване на мигранти. Двамата участваха в Деветата международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа – кризи, предизвикателства, политики”.

В момента с МО търсим възможности за осигуряване на сграден фонд, който да бъде използван за настаняване на мигранти, каза вицепремиерът. Съгласно изискванията на Шенген, всяка страна трябва да има такива домове. Вече има открит един в Любимец, предстои да заработи и втори. Ние обаче, посочи г-н Цветанов, трябва да имаме планове за действие при евентуално засилване на миграционен натиск. Това е било дадено като препоръка от политици и експерти, който идват у нас във връзка с установяване на постигнатото от страната. Към настоящия момент, посочи министърът на вътрешните работи, имаме достатъчно леглова база, но водим разговори с МО, за да можем да реагираме веднага при необходимост.

Предоставянето на авиобазата в Безмер за ползване е довело до изпълнение на една от препоръките от проверката през декември. Става дума за позиционирането на вертолетите за наблюдение на външната граница – българо-турската, на по-близко място. Безмер било мястото, което дава възможност за 14 минути да се стигне до границата, за да се извърши съответното наблюдение.
В момента базата в Безмер се ремонтира, за да има добри условия за пилотите на МВР, каза заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка