Кандидат-президентската двойка ген. Радев-Илияна Йотова сформира Инициативен комитет, председател е Стефан Данаилов (СНИМКИ)

Pan.bg 19 сеп 2016 | 14:43 views (8583) commentaries(0)
img Димитър СтавревДнес в Зала 8 на НДК привърженици и симпатизанти на кандидат-президентската двойка ген. Радев-Илияна Йотова се събраха, за да учредят Инициативен комитет, който да се регистрира съгласно изискванията на Избирателния кодекс в Централната избирателна комисия. Председател на ИК е проф. Стефан Данаилов. Сред учредителите са 240 души дали много за развитието на България и обединени от желанието за промяна в нея - над 40 професори; изтъкнати деятели на изкуството, културата; олимпийски и световни шампиони; генерали и адмирали от резерва; предприемачи; лекари; архитекти; журналисти и хора на духа и честта. Сред тях личат имената на журналиста Елена Йончева; на общественика Велислава Дърева, проф. Паскалев, почетен ректор на Медицински университет Пловдив; ген. о.р. Евгени Манев; адм. о.р. Петър Петров; ген. о.р. Георги Иванов, първия български космонавт, и много други.
Председателят на ИК проф. Стефан Данаилов започна с думите „Познавам ген. Румен Радев още от 2011 г., когато започнахме борба за възстановяване на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия. Впечатли ме с това че за кауза, в която бе дълбоко убеден, не се съобразяваше с мнението на висшестоящите и се бореше. Той демонстрира висока интелигентност, нежелание развитието на българската армия и нейната бойна подготовка да се поставят в зависимост от политически решения. Ген. Радев имаше визия, която не съвпадаше с това на конюнктурното ръководство на МО, и не се страхуваше да я отстоява. Той знае значението на думите „Не“ и „Да“ и като истински мъж отстоява мнението си. Ген. Радев не се страхува не само в небето, но и на Земята и постига целите, които си е поставил. Илияна Йотова е достойна половина в кандидат-президентската двойка и на откровеното мъжкарско поведение на ген. Радев. Тя неведнъж е демонстрирала решителност и твърдост, но и женска загриженост и чувствителност по социалните теми. Тя е упорита и не се отказва от защита на дадена кауза.
Скъпи приятели, оценявам ви като зрели и успели личности, и това ми дава увереност че в тяхно лица президентската институция може да изпълнява функциите си така, както е записано в действаща българска конституция".
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Кандидат-президентската двойка ген. Радев-Илияна Йотова сформира Инициативен комитет, председател е Стефан Данаилов (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка