Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/87/330787/9ad3bb58c1a36b770517d3126cba6309.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Тежки преговори между Лукашенко и Путин

Pan.bg 22 сеп 2018 | 17:58 views (1177) commentaries(0)
img fakti.bg


„Тежки, но резултатни”. Така накратко президентът на Бералус Александър Лукашенко окачестви водените днес в Сочи разговори с руския си колега Владимир Путин. „Основната част от разговорите се проведоха на четири очи. Те продължиха над шест часа. И ако трябва да съм откровен това бяха не сложи, а по-скоро тежки преговори. Но резултатни”, каза Лукашенко.

Президентът на Беларус е свикал членовете на правителството, за да „обсъдят преговорите с Русия и как постигнатите договорености ще бъдат реализирани”. Става дума преди всичко за доставките от Русия на Беларус на петролни продукти, природен газ и начина на плащането им към руснаците.

Преди разговора Путин заяви, че една от целите му, е двете държави „да си сверят часовниците” относно теми като селското стопанство и енергетиката, като се отчете промяната в беларуското правителството.

Обсъден е бил и въпросът за преминаването на беларуско-руската граница на лица от трети държави. „Трябва да работим в тази област. Това е в интерес както на Русия, така и на Беларус”, каза Лукашенко. Към момента чуждестранни граждани, които имат руска виза, както и преди, са задължени да влизат в Руската федерация през международните контролно пропускателни пунктове. В Минск разчитат, че въпросът с безпрепятственото транзитно преминаване на чужденци с руска виза през Беларус, ще бъде урегулиран в споразумение, в което двете държави взаимно да признават визите. То трябва да е готово до края на текущата година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка