Трансевропейските и евроазиатските коридори ще осигурят оптимална интеграция на Черноморския регион

Pan.bg 15 май 2019 | 05:34 views (349) commentaries(0)
img
banker.bg


Развитието на регионалната транспортна инфраструктура е приоритет за Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество, но за да постигнем оптимална интеграция в транспортните мрежи, трябва да обърнем внимание на проектите в рамките на Трансевропейските и Евроазиатските коридори, които преминават през нашите държави. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на кръгла маса по транспортната свързаност в Черноморския регион. Събитието се организира в Евксиноград като част от българското председателство на организацията.

Министър Желязков подчерта, че е постигнат значителен напредък в междудържавното сътрудничество в рамките на организацията. По думите му, за да се постигне устойчива мобилност и висока ефективност, страните трябва да се фокусират върху основните предизвикателства като модернизацията на инфраструктурата, внедряването на интелигентни транспортни системи, подобряването на конкурентоспособността на транспортните предприятия и намаляването на вредното въздействие върху околната среда.

По време на срещата във Варна беше финализирана подготовката за неформалната среща на министрите по транспорта от държавите членки, която ще се проведе в Лайпциг на 22 май тази година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка

eXTReMe Tracker