Путин с мрачна прогноза за отношението на Запада към Русия

Pan.bg 20 юни 2019 | 14:32 views (658) commentaries(0)
img
blitz.bg


Дори да се предадем изцяло и да плюем на националните си фундаментални интереси, ще има ли някакви промени, пита той

"Русия е загубила $50 милиарда в периода на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., заяви руският президент Владимир Путин в хода на ежегодната си директната линия.

„Според данни от експертите, в резултат от тези рестрикции, ограничения, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде около $50 милиарда, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., САЩ – $17 млрд., но ние нямаме голям стокооборот с тях, Япония - $27 млрд. Всичко това се отразява на работните места в тези страни“, заяви той.

"Обемът на програмата за заместване на вноса във връзка с рестрикциите на запада е около 667 млрд рубли (около 100 млрд. евро)", заяви президентът на Русия.

„Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин, като добави, че държавата и медиите трябва да оказват подкрепа на развитието на местните производители. "Атаката на САЩ срещу корпорацията Huawei цели сдържането на развитието на Китай като конкурент на Америка", заяви в четвъртък руският президент Владимир Путин в хода на директната линия.

"Няма да има кардинални промени в отношението на Запада към Русия, дори Москва да направи отстъпки и да се съгласи да изпълни всички искания на опонентите си", заяви още руският президент Владимир Путин по време на директната линия.

„Дори да се предадем изцяло и да плюем на националните си фундаментални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени“, подчерта Путин.

За директната линия с руския президент Владимир Путин са постъпили повече от един милион въпроси, предават световните агенции. Към 09:00 часа в сряда те са били 1 053 326, като от тях 616 500 са зададени по телефона и 291 300 чрез СМС.

„Директната линия с Владимир Путин“ е ежегоден „телемост“, в хода на който президентът отговаря на въпроси на гражданите. През тази година мероприятието се проведе за седемнадесети път.

Първият ефир се състоя през декември 2001 година и продължи 2 часа
и 20 минути. След това средната продължителност нарасна до 3-4 часа. Миналогодишната директна линия продължи 4 часа и 20 минути, като Путин успя да отговори на 73 въпроса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка