Александър Йорданов за ветото: С този ход президентът демонстрира вярност към чужда държава - Руската федерация

Pan.bg 23 юли 2019 | 22:51 views (618) commentaries(6)
img
.pik.bg


Ветото на президента за F-16 е политически ход и демонстрира единствено вярност към чужда държава- Руската федерация. Това каза пред „Фокус“ евродепутатът Александър Йорданов във връзка с ветото, което президентът Румен Радев наложи върху закона за ратифициране на договорите, свързани със самолети F-16 Block 70.


По думите му решението за пореден път доказва, че българската демокрация има противник в лицето на държавния глава. „Румен Радев е президент на страната. Неговата най-важна мисия не е да се прави на счетоводител и финансист, а да защитава националните интереси и националната отбрана и сигурност. Няма разумен експерт, няма разумен военен ръководител в българската армия, в Министерство на отбраната, който да не е наясно, че закупуването на F-16 е в полза на българската национална сигурност.

Ние няма защо да допускаме президентът на страната да се превръща в сметководител. Има си институции за това, които са се произнесли за цената, за доставката, за техническите характеристика, за абсолютно всичко“, обясни той. Александър Йорданов коментира още, че ветото едва ли ще се отрази негативно на детайлите около сделката и няма да се стигне до забавяне на доставката.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  росс 23 юли 2019, 23:37
   
  21
   
  3

  ТЛЪСТ ГНУСЕН БОКЛУК!
  ДАНО ПУКНЕШ КАТО СВИНЯ БОЛНА ОТ ЧУМА!

 2. #2
  Иван Бориславов 2 24 юли 2019, 07:40
   
  16
   
  2

  А бе толуп противен, от кога Швеция е част от Русия, та желанието на Румен Радев да имаме шведски бойни самолети (впрочем, най-подходящи за нашите нужди, условия и кесия!) ти се вижда като "вярност към Русия"? Ти си нещо като гадното същество Проктофантазмис от Гьотевия "Фауст". То вижда със задника си духове. А ти виждаш навсякъде Русия....

 3. #3
  Курт 24 юли 2019, 08:03
   
  13
   
  2

  Този дебел маниак с русофобия си заработва пред господарите си. За него ако някой изрази мнение различно от неговото или се изкаже за нещо което не харесва в еврейския съюз или сащ ,той е руски агент . Пълен комунист, действа също като комунистите едно време. Същия начин на говорене само че на 180 градуса.

 4. #4
  Спомням си... 24 юли 2019, 10:07
   
  9
   
  1

  ...как през август 1991 г., когато некадърни генерали от Съветската армия неуспешно се опитаха да свалят Горби, и докато обстановката не беше ясна, дебелото чедо на "демокрацията", племенник на масов детеубиец Сашо Гъбата, се беше оакало до шия от страх и си беше приготвило куфарчето за заминаване на един прочут от близкото минало островен "курорт". После надигна глава и от трибуната на Народното събрание отмъстително колеше и бесеше наляво и надясно. Като го видях в листата за евродепутати се въздържах от гласуване

 5. #5
  Граф 24 юли 2019, 10:20
   
  11
   
  1

  Ето такива са герберастко-седесарските евродепутати.Джендър до джендъра наредени!

 6. #6
  юс юс юс юр брейн 24 юли 2019, 16:11
   
  7
   
  0

  По повод кандидатурата на Сашко Йорданов за евродепутат, ето един истински документиран спомен на баща ми:

  Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели, разказва:

  Избират за председател на Народното събрание Александър Йорданов, видния отвсякъде. И става в залата един депутат, от неговите, и вика:

  -Сашо Йорданов да каже писал ли е похвални статии за Тодор Живков във вестник „Литературен фронт“.

  Сашо излиза на трибуната и казва:

  -Да, писах статии за Тодор Живков, но Николай Петев ме накара!

  Избраха го за председател и след месец-два го виждам да върви по „Раковска“, с него двама пазванти. Спирам ги и казвам на охраната:

  -Разкарайте се, щото първо вас ще ви бия!

  И питам Сашо Йорданов:

  -Кажи бе, сестро, кога аз съм те карал да пишеш за Тодор Живков или друг, а?

  Той ми отговаря:

  -Никога не си ме карал! Ама ако не бях казал това, нямаше да ме изберат за председател на парламента!…

  https://trud.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%82/

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker