Радев амбициран да задълбочим сътрудничеството си с Камбоджа

Pan.bg 16 окт 2019 | 20:05 views (225) commentaries(0)
img
news.bg


Президентът Румен Радев и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен обсъдиха перспективите за увеличаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между двете страни.

Двамата откроиха като особено перспективни сфери земеделието и производството на храни, фармацията, информационните технологии и строителството. В рамките на посещението на Хун Сен у нас беше подписано и двустранно споразумение за икономическо, научно и техническо сътрудничество.

Както българският президент, така и камбоджанският премиер изразиха мнение, че инструменти за задълбочаване на партньорството между България и Камбоджа има в рамките на двустранния диалог и чрез сътрудничеството на ЕС с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и в рамките на Форума "Азия-Европа". На срещата стана ясно, че Кралство Камбоджа е предприело и действия за възстановяване на посолството си в София.

Разширяването на двустранния обмен в образованието също беше откроено като сфера от взаимен интерес.

Радев изтъкна възможностите на страната ни като регионален образователен център да предоставя качествено обучение на изгодни цени и на чужди езици за чуждестранните студенти. Според него гражданите на Камбоджа, завършили висшето си образование у нас, които днес заемат високопоставени позиции в своята страна, са важен фактор за развитие на връзките с България.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка