Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред

Pan.bg 28 яну 2020 | 10:38 views (291) commentaries(1)
img
dnes.dir.bg


С налагането на вето върху 7 закона държавният глава се приема за "бариера срещу лобисткото законодателство"

В днешната тревожна и променлива действителност е важно институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети, посочи президентът Румен Радев на пресконференция за отчет по повод тригодишнината от встъпването му в длъжност.

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред и последният пример е усъвършенстването на изборното законодателство, посочи той и допълни, че откритата и конструктивна позиция на президента е стимул за отговорно отношение и на останалите институции.

Той отбеляза, че е поддържал активен диалог с гражданите и институциите, като е откроявал проблеми и е давал посоки на тяхното решаване.

Президентът отбеляза, че е продължил да бъде бариера срещу лобисткото законодателство и е наложил вето на 7 закона, а там, където е виждал, че има нарушение на конституцията, е сезирал и Конституционния съд /КС/. Въпреки преодоляването на тези вета, понякога и без дебат, обществената реакция и решенията на КС потвърждават правотата на моите действия, посочи Радев.

"В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българския интерес", коментира Радев.

"Нямам намерение да превръщам този отчет в самореклама, защото оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива действителност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети", каза още държавният глава.

Очаквайте подробности.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 28 яну 2020, 14:13
   
  7
   
  0

  румИн "задава" ПОЛИТИЧЕСКИЯ ДНЕВЕН РЕД,
  А Д€$И ДЕНОНОЩНО МЕ ДАРЯВА С "ОМЛЕТ"!
  ДОБРЕ ,ЧЕ ИМАМЕ ТАКВАЗ ПЪРВА "дама",
  ДУХОВНО ДА ИЗРАСТНА ДО ТАВАНА!
  ТЯ ТЪЙ Е С МЕНЕ В$€ОТДАЙНА,
  БЕЗ НИК'ВА ПОЛИТИКО-$€К$УАЛНА ТАЙНА!
  А льотчика Греипенче НЕ ВИДЯЛ,
  ОКАЗА СЕ ГОЛЯМ АБДАЛ!
  НО К'ВО ДА ПРАВИШ, В ПАРТИЯТА ИМА
  РАЗНИ "хора"...,
  НЕКА ДА СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЛИКИ И ГЕРОИ,
  А НИЙ ЖЕНИЧКИТЕ ИМ ще ПОЗНАЕМ ГОЛИ!:))

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker