China.com (Китай): "Ако започне война, Русия ще бъде победена за три часа?"

Pan.bg 29 яну 2020 | 20:22 views (1003) commentaries(1)
img
pan.bg
Според редица анализатори, в случай на избухване на война, Русия ще бъде победена за три часа. Колко реални са тези опасения? Само в Европа има 600 ядрени ракети и 80 бомбардировача, насочени към Русия и готови във всеки момент да бъдат изстреляни. С обявяването, че влиза във войната страната веднага ще подпише смъртната си присъда. Усложняването на ситуацията в Близкия Изток засили противоречията между Русия и САЩ в този регион. Напрегната конфронтация между двете страни се наблюдава и в други региони. Армиите на двете държави обаче имат както силни, така и слаби страни, поради което никоя от двете не може да надделее над другата. Страните просто си разменят гневни думи, опитвайки се да "възпрат" своите опоненти със заплахи. Едната страна казва, че може да унищожи територията на противника десет пъти, а другата отговаря, че ще я победи само за три часа. дори и без използването на ядрени бойни глави. Ако оставим настрана общественото мнение и "масата за преговори", противостоенето между двете държави е следното: САЩ предприемат мерки, насочени към пълната изолация на Русия. Това е особено ясно изразено в участъка от Западна Европа до Близкия Изток, както и в по-голямата част от района на Арктика. Всички усилия на Русия от своя страна са насочени към пробиване на американската блокада и премахване на ограниченията. Тя прави всичко възможно да укрепи авторитета си в автономните военни райони и да разшири зоната си на отбраната, а в същото време си проправя път към Северния полюс, Близкия Изток и южния регион на Далечния Изток, за да осигури защитата си в случай на активни настъпателни операции от Европа. Мерките на САЩ за блокиране на Русия включват постепенното намаляване на нейното пространство за стратегически маневри чрез изграждане на голям брой военни бази и използване на огромния ядрен арсенал и многобройните военновъздушни сили, готови да предоставят помощ по всяко време в предната зона. В момента САЩ разчитат на силите на страните от НАТО и на своите съюзници в Европа, Близкия и Далечния Изток. Те постепенно проникват и се укрепват на Северния полюс, уверено действат в европейската посока, която се превърна в ключов момент от антируската блокада. В европейско направление Съединените щати разполагат с редовните си части, противоракетно
оръжие със среден обсег и оръжия за нанасяне на въздушни удари, а 600 ядрени бойни глави се намират в разпореждане или се споделят от американските съюзници, включително и много ядрени авиобомби. От това може да се направи заключението, че в този регион има много части от ВВС на САЩ, което показва и вероятното присъствие на стратегически бомбардировачи. Съединения на американските надводни кораби, включително авионосни групи и стратегически ядрени подводници, също така обграждат европейския континент. Русия все още провежда възстановителни работи в ракетните, подводните и въздушно-космическите си сили и разработва малко нови оръжия. Това е особено очевидно в примера със стратегическите бомбардировачи, където все още може да се срещнат старите Ту-160, Ту-95 и техните усъвършенствани модели, очевидно изоставащи от съвременните. Нищо ново не се чува и за появата на стелт-бомбардировачи. Ако Русия не иска да бъде унищожена в рамките на три часа, тя трябва да съсредоточи усилията си в три области, които са: системите за противоракетна отбрана, способността за нанасяне на ответен удар и разработването на нови модели стратегически бомбардировачи.
Л. Дойчинов
Информацията е от https://inosmi.ru
Илюстрация: https://www.pinterest.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 29 яну 2020, 23:04
   
  8
   
  3

  "Ако Русия не иска да бъде унищожена в рамките на три часа, тя трябва да съсредоточи усилията си в три области, които са: системите за противоракетна отбрана, способността за нанасяне на ответен удар и разработването на нови модели стратегически бомбардировачи."

  Пълни фантасмагории! То като че ли САЩ имат нещо по-добро от модернизираните руски ТУ-160 например? Или Ту-95? Съответните сащиянски са също на по 40-50 години....
  И Русия щяла да бъде победена за 3 часа? От кого?

  Хитлер имаше многократно по-силна, по-добре въоръжена, по-сплотена армия и му помагаше и цяла Европа и въпреки това не успя нито с "блиц криг", нито с бавен да унищожи Русия.

  САЩ са наистина много слаби, особено ако им се наложи да воюват с Русия.
  Те са наивни и все си мислят, че тука в Европа на територията на Русия щели да воюват, а Русия отчаяно ще се отбранява от цялото европейско Нато и подобни глупости!

  1. Няма никакъв смисъл от война между САЩ и Русия. Единственото, което се явява практическа причина е, че САЩ не искат да имат конкуренти в геополитиката. Някой, който да им оспорва лидерството. И за това толкова време вече настройват цяла Европа и Натото на война с Русия. Те решиха да използват и Украйна, като оръдие против Русия и за сега много добре им се получава...

  2. Русия има достатъчно добро разузнаване и в случай на планиран, масиран, изненадващ удар с ракети или авиация, ще ги изпревари... Техният удар ще е ракетен и също масиран. Това означава, че за много кратко време много важни военни обекти на Натото в Европа ще бъдат унищожени.
  Цялата им навигация и комуникация на Натото, включително и спътниковата ще е изключена, временно или постоянно, това те ще решат... Същото нападение сигурно ще се случи и със САЩ... Западът, при едно такова ужасно поражение, което изобщо не са имали скоро, ще бъде напълно изваден от концепцията и едва ли ще продължат войната?

  3. Дори и тези да успеят чрез някаква хитра маневра да нападнат изненадващо Русия, то в момента на нападението Русия ще разбере и ще се отбранява с наличните й отбранителни системи. Обратното, САЩ нямат дори и за тях си някакви подходящи ПРО/ПВО, та какво остава да могат да защитят съюзниците си в Европа?

  4. Ако 3. се случи, то паралелно с отбраната, ако командването на Русия прицени, че ударат е много опасен и е със стратегически оръжия на алианса, то Русия веднага ще премине и в "насрещен удар". Това разбира се е апокалиптичен сценарии. НО трябва да му мислят тези, които са решили да нападнат с ОМП Русия...

  5. Дори и цялата руска армия да е отишла на дискотека, да са се напили или да спят :), то системата "Периметър" сама ще унищожи САЩ и Натото, след като Русия вече е "победена" и неспособна изобщо да води каквато и да е война....
  За тази цел останалото стратегическо оръжие, всичкото ще отиде в САЩ, Британията и другите натовски страни... За тази цел Русия има стратегически подводници, има подвижни установки със стратегически ракети и има и други места на разполагане на такива, които много малко хора в Русия знаят, къде са. Особено след голямото поражение 90-те години, САЩ знаят точно къде има в Русия ракетни установки. Би било наивно, Русия да не е предвидила нещо изненадващо! Те 100% имат вече и нови ракетни дивизии, за които САЩ не знаят къде са!

  Който си мисли с такива детски сравнения, че Русия щяла да загуби война за някакви си часове и подобни глупости, няма изобщо представа за руската армия, как е организирана отбраната им и колко степени на защита имат!

  Естествено всичките ужасни техни стратегически оръжия, според руснаците, не са за да се воюва с тях наистина, ами да охладят точно такива глави, като тези в статията! НО, ако все пак САЩ/Натото се реши някога да нападне Русия, то може в краен случай и да се стигне до тоталното унищожнеие на САЩ и Натото с руските оръжия!


  Другият вариант на САЩ:
  "САЩ предприемат мерки, насочени към пълната изолация на Русия. Това е особено ясно изразено в участъка от Западна Европа до Близкия Изток, както и в по-голямата част от района на Арктика. Всички усилия на Русия от своя страна са насочени към пробиване на американската блокада и премахване на ограниченията. Тя прави всичко възможно да укрепи авторитета си в автономните военни райони и да разшири зоната си на отбраната, а в същото време си проправя път към Северния полюс, Близкия Изток и южния регион на Далечния Изток, за да осигури защитата си в случай на активни настъпателни операции от Европа."

  До сега се наблюдават само отбранителни действия от страна на Русия при този сценарии. Но това не значи, че не се предприемат нападателни или не се готвят такива, които съвсем скоро ще узнаем? В Русия отдавна разбраха, че със САЩ и Натото войната е неизбежна. Дали такава "тиха", която вече е в разгарата си, чрез удушаване и санкции или гореща, войната ще се води до пълната победа на едната страна! И за това е много вероятно и обикновенното население скоро да разбере, коя цивилизация ще остане? Руската или Западната начело със САЩ?

  Русия просто "бави топката" в момента, понеже иска да разубеди "съюзниците" на САЩ по Натото, да не воюват с нея. И за сега успява да разколебае Турция, Франция и Германия. С Полша също започна "историческата война", с която Русия иска да покаже на света, че Полша не е била жертва по време на ВСВ, на каквато се прави. И това не е случайно. Полша много агресивно пуска в страната си големи американски контингенти и оръжия. И ако евреите ги обвинят, за геноцид, то Полша ще бъде принудена да плати огромни репарации и няма да им останат много пари за оръжия. След време може и да съберат, но с това протакане Русия пак печели време, за да се подготви още по-добре за тоталната война с Натото, ако последните я нападнат!
  В интересно време живеем!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker