Двама „агенти на Кремъл“ ще се борят за поста на президент на САЩ

Pan.bg 27 фев 2020 | 08:26 views (284) commentaries(0)
img
https://pogled.info/svetoven/amerika/dvama-agenti-na-kremal-shte-se-boryat-za-posta-na-prezident-na-sasht.113762/Поглед.инфо/ Американската дълбока държава се оказа в безизходица: неприемливият за нея финал на Тръмп - Сандърс става все по-реален. Доналд Тръмп открито обвинява службите за сигурност и установяването на заговор срещу него и социалистическия сенатор, като използва фиктивната тема за „руска намеса“. Доскоро това изглеждаше невероятно, но сега и двамата кандидати са обвинени във връзки с Москва.

Отричането на „руската намеса“ в изборите през 2016 г. в Америка е много опасно - Тръмп отдавна го нарича незначителен и отрича, че тази „намеса“ е била в негова полза. Но сега, тъй като кандидатът за президент на демократите сенатор Берни Сандърс става все по-реален, започва да излиза нова тема.

Руснаците се намесват в изборите през 2020 г. и в продължаващите праймеризи сред демократите. И подкрепят Бърни Сандърс. Или за да се улеснят преизбирането на Тръмп (Сандърс е твърде ляв за вчерашна Америка - тоест, би могъл да спечели сегашният президент), или защото Кремъл иска да замени една марионетка с друга. Първият резултат излезе миналия петък, след като беше публикуван във Washington Post. И е ясно, че сега това ще се превърне в една от най-важните теми на кампанията. Причините и целта на тази атака бяха най-добре идентифицирани от Доналд Тръмп:

„Американските разузнавачи надценяват усилията на Русия да помогне на Тръмп. Те твърдят, че са казали на лудия Бърни, че Русия залага на него, а не на мен. Това е голяма измама на разузнаването и демократите. Те искат Бърни да напусне (кампанията - б.р.) и мразят Тръмп. "

В друг туит президентът написа: „Сега те съобщават, че президентът Путин иска Бърни (или аз) да спечели. Причината е, че демократите, които не правят нищо, използвайки дезинформация, не искат Бърни Сандерс да стане демократичен кандидат и те вярват, че това ще се отрази негативно на шансовете му. “

Тоест, демократите (като се има предвид и омразата към Тръмп на голяма част от републиканския истаблишмънт, можем да говорим за двупартиен елит) и разузнаването - самото "Вашингтонско блато", дълбока държава - разширяват войната си с неприемливите политици. Сега те искат да унищожат не само Тръмп, но и основния му потенциален съперник на изборите през ноември, сенатор Сандърс. Освен това с помощта на същата техника, с която вече четвърта година
се опитват да свалят Тръмп - обвинения за връзки с руснаците. Трябва да отдадем почит на президента на САЩ: той не се страхува да каже директно това, което мисли, да нарече черното черно.

Да, имаме работа с уникална ситуация не само в американската, но и в световната история. Политическият и финансов елит, истинските господари на страната, заедно със специалните служби, използват фалшиви обвинения за връзки с чужда държава, за да лишат властта и да не позволят на двама от най-популярните политици на страната - Тръмп и Сандърс, да отидат при нея.

И двамата не принадлежат към двупартийния елит, нито са част от „Вашингтонското блато”, тоест дълбоката държава, нито неговите марионетки.Единият е десен националист, другият е ляв социалист, но и двете категорично са неприемливи за истаблишмънта. През 2016 г. елитът успя да попречи на Сандърс да бъде номиниран от Демократическата партия, но също толкова несистемният Тръмп неочаквано спечели изборите. Сега спирането на Сандърс ще се провали и през ноември американците ще избират между Сандърс и Тръмп.

Сам по себе си такъв финал на президентските избори вече е присъда на цялата американска политическа машина и управляващия елит. Но вместо да анализира причините и да се опита да промени нещата заради собственото си спасение, истаблишмънтът продължава да отрича реалността. И той се опитва да обясни всичко, което се случва с „руската намеса“, което само потвърждава пълния му фалит.

В крайна сметка, ето какво пише Хилари Клинтън в отговор на цитираните туитове, в които Тръмп разкрива мотивите на "дълбоката държава":

„Марионетката на Путин отново пое старото и призова Русия да му помогне. Той знае, че не може да спечели без това. И ние не можем да го позволим. "

Това не е просто паралелна реалност - това е нежелание да разбираме собствената си страна, да виждаме процесите, които протичат в нея. Опитвайки се да обясни какво се случва с външните интриги, американският истаблишмънт отрича правото на "всички говеда" да имат мнение: е, нормален американец не може да подкрепи този расистки Тръмп! Но когато се окаже, че нормалните американци подкрепят Тръмп или Сандърс, но не и Клинтън, Байдън или Блумбърг, остава само да премахне всички тези американци или да се опита да обясни всичко с маниакалната упоритост на машинациите на руснаците. Които объркаха десетки милиони обикновени и наивни избиратели и продължават да го правят и сега.

Но в края на краищата няма данни за руска намеса и още повече за руските връзки на Тръмп през 2016 г. (освен нелепиците по отношение на отразяване на акаунти в социалните медии, които се движат от Русия). И така, откъде дойдоха доказателствата, че Русия сега играе за Сандерс? Както Тръмп написа: „Съобщава се, че Кремъл ще помогне на Бърни Сандърс да завладее Белия дом. Защо никой не ми каза това? Специалните служби никога не са ми казвали нищо. “ Тоест, на американския президент също не е показана тази информация. Въпреки че тук всичко е ясно: той е „руски агент“, той просто не може да бъде посветен в подробностите на борбата с „руската намеса“.

Не са необходими обаче никакви доказателства за влиянието на Русия върху Сандерс. Ако в случая с Тръмп те излязоха с подробности за пътуването му до Москва през 2013 г. и всякакви посредници между централата му и Кремъл, то против Сндърс работи неговата биография. За един американски мъж на средна възраст ще е достатъчно да нарече Сандърс комунист, така че веднага да го свърже със СССР. И няма значение, че Русия отдавна вече не е комунистическа държава. И ако си припомните, че през 1988 г. Сандърс прекара медения си месец в СССР, тогава всичко ще стане ясно.

Тръмп също направи този аргумент миналия петък: „Няма ли Путин да предпочете Бърни, който прекара медения си месец в Москва?“ Никой в Щатите не знае името Ярославл, побратименият град с Бърлингтън, чийто кмет тогава беше Сандърс. Самият Сандърс сега е принуден да се оправдава, но не за това пътуване, а за настоящата подкрепа на Путин:

„Бяхме информирани, че Русия и вероятно някои други страни ще се намесят в хода на тази предизборна кампания. И ето какво мога да кажа на Русия: не се намесвайте в американските избори ... За разлика от Доналд Тръмп, не считам Владимир Путин за добър приятел. Той е автократичен разбойник, който се опитва да унищожи демокрацията и да изкорени несъгласието в Русия. И това ще кажа на Путин, ако бъда избран за президент: повярвайте ми, вече няма да се месите в изборите в САЩ. "

Целият този театър на абсурда е много любопитен да го наблюдаваме било от Русия, било от Америка. Ако преди четири години някой ни беше казал, че на следващите президентски избори и двамата кандидати ще бъдат обвинени в подкрепа на Кремъл и това ще стане основният проблем на цялата предизборна кампания, никой нямаше да повярва. Това, в което Тръмп го обвиняваха през всичките три години, изглеждаше като връх на абсурда и цинизма. Но днес се оказва, че това не е било границата - сега трябва да видим битката между двама агенти на Кремъл помежду си.

Разбира се, това е много полезно за нас, но не защото залагаме на унищожаването на Америка отвътре. Американският елит успешно се занимава с това и за нас е важно да не се намесваме в това вълнуващо занимание.

Вашингтонското блато унищожава Америка поради нежеланието си да признае и приеме избора на американското общество. Това общество отказва да се довери на истаблишмънта и избира Тръмп като националист и антиглобалист или социалдемократ и антиинтервенционист Сандърс. Това е волята на американския народ, поляризирана и несъгласна, но още по-несъгласна с тези, които се смятат за вечните господари на Съединените щати.

Клинтън, Байдън, Блумбърг нямат шанс да спрат Тръмп и Сандърс. И идеята да се изтласкат десните и левите, тръмпистите и Сандерите заедно, за да поддържат властта в бързо променящите се вътре и губещи позиции във външния свят Съединени американски щати, би била самоубийствена за „дълбоката държава“. Американската управляваща класа трябва да започне да се променя и актуализира мирно възможно най-скоро, ако не искат да доведат въпроса до истински граждански вълнения.

Русия може да наблюдава само със смесени чувства какво се случва в Съединените щати, като няма нито желание, нито способност да промени нещо. От една страна, за нас е изгодно да ускорим процеса на отслабване на глобалната позиция на САЩ. А вътрешните сътресения, както и неадекватността на част от елита, която наблюдаваме днес, несъмнено се отразяват на американското влияние. Щатите при всички случаи губят мястото си като световен лидер. Но ако този процес върви по-бързо, би било само в полза.

От друга страна, САЩ дълго ще останат икономически силна държава. И нямаме нужда от откровена каша в управлението на такава държава. Дори не заради това, че те засягат двустранните отношения, те затрудняват изграждането на средносрочни споразумения по голямо разнообразие от глобални и многостранни теми. Разбира се, Русия и останалият свят постепенно ще свикнат да живеят с Америка, която е затънала във вътрешнополитическата криза на предреволюционната държава, но все пак бихме искали поне известна сигурност.

Поне с яростта на нейния елит, упорит в опитите си да отклони вота на недоверие, издържан от американците за „руска намеса“.

Превод: Поглед.инфо


Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Взгляд.ру
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker