Русия не помогна: Италия разкритикува руската помощ за борбата с коронавируса

Pan.bg 27 мар 2020 | 09:58 views (730) commentaries(0)
img
Pan.bg
Руската помощ за Италия се оказа "абсолютно безполезна или малко полезна", пише списание La Stampa. Въпреки факта, че Русия стана първата страна в света, която отговори на апела за помощ от Италия, Рим остро критикува руските военни, които докараха в Италия медицинско, лабораторно и специално оборудване, както и специалисти. Италия изрази открито категорично недоволство, всъщност осмива Русия за „абсолютно безполезна или малко полезна“ помощ.
„Високопоставени политически източници твърдят, че„ 80% от руските доставки са напълно безполезни или малко полезни за Италия. С една дума, това не е нищо повече от предлог. За разлика от, да речем, китайските доставки (състоящи се предимно от апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и маски), руските доставки бяха с оборудване за бактериологична дезинфекция на територии, полева лаборатория за стерилизация и химическа и бактериологична профилактика, и оборудване от подобен тип. Стотици експерти, изпратени от Москва, са военни лекари и цялата операция е под юрисдикцията на руското Министерство на отбраната, а не на Министерството на здравеопазването. Те включват генерали, полковници, подполковници и майори, участвали във военни операции в миналото, от Азия до Африка, в които бактериологичната война стана едно цяло с операциите на руското външно разузнаване. Сергей Кикоть, генерал, ръководител на мисията, е експерт по антракс. Полковник Генадий Ерьомин е експерт в бактериологичната война и е работил в борбата срещу чумата по свинете “, съобщава италианското издание La Stampa.
След пристигането на първите пратки от Русия в Италия, Италия наистина се обърна за помощ към САЩ, което очевидно може да показва факта, че Рим в действителност е недоволен от действията на Русия.

Източник: La Stampa
Снимка: © Департамент информации Минобороны РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker