Борисов отговори на Радев: Как може да говориш такива нелепици, в деня, в който баща ти е починал

Pan.bg 03 апр 2020 | 14:29 views (890) commentaries(6)
img
Чудя се в ден, в който баща ти е починал, как може да говориш такива нелепици. Ако президентът мисли, че извънредното положение е извън нормата и е различно от другите държави, нека наложи вето. Като свекърва е - ходи след направеното от нас.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян.

По-рано днес президентът заяви, че управляващите трябва да преосмислят социалната изолация в разумни срокове. По думите трябва да си поставим ясна национална цел - възможно най-бързо връщане към относително нормален ритъм на живот, производство и свободно движение на хора и стоки.

"Мога много да му отговарям, но няма защото имам морал в един тежък момент", коментира Борисов.

"Ще извадя депутатите на ГЕРБ от парламентa, ако президентът наложи вето", разкри Борисов. "Ние обикаляме България, за да възстановихме производството- чрез тези поръчки тези хора ще имат хляб", каза още той.

"Депутат след депутат дават положителна проба. Тези народни представители обикалят страната, На третия ден след като кажат, че спадат заразените, ще отменим извънредното положение".

"Единственият начин за борба срещу коронавируса е чрез социална изолация", завърши Бойко Борисов. /frognews.bg




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  САМО НАПРЕД 03 апр 2020, 18:42
   
  13
   
  4

  разбойкУ,КАЖИ му НА рум€н ФАТМАКА летец И НЕ го ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ ...!!!

  СЪС СОЦИАЛНА ИЗОЛАЦИЯ,
  ЩЕ ПАЗИМ НАШАТА "нация"!
  АЛА Д€$И НЕ Я СВЪРТА,
  ПАК ЗА МОЯ ...$€ ОЗЪРТА,
  НЕ ЧАК ТОЛКОЗ ЗЛЕ,
  ПЪРВАТА "дама" ДА $€....ЧЕРПИ КАФЕ!:))
  НАЛИ СЪМ ПЪРВИЙ "БАДЖАНАК",
  ИЗОЛАЦИЯТА НАРУШУХ С МЕРАК!

  ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВАНАК,
  льотчикът-ПРО$ТАК,
  ЗАКРИЛНИКЪТ НА АПЗтата,
  Калинките,К*рветата,
  ФАЛШИВИЯТ Г€Йрой и
  "Б€ЗПАРТИ€Н" Б€ $€ ПАРИн
  ЯКО $МЪРДИ ОАКАН!

 2. #2
  5ar 04 апр 2020, 11:17
   
  1
   
  7

  Извънредно положение е едно, военно положение е друго, а война е трето.
  Конституцията, което означава, Великото народно събрание, разпорежда, когато обикновеното народно събрание не може да си върши работата, да бъде разпуснато и следва Служебно правителство, назначено от Президента, или да бъде въведено военно положение, което също дава властта на Президента.
  Когато обикновените (не великите) народни представители не могат да си вършат работата, единствената друга институция, пряко избрана от народа е Президентът и Върховен главнокомандващ в мирно и военно време.
  Не случайно Великото народно събрание чрез Конститицията предвижда в мирно време са се въведе военно положение, целта е Президентът като Върховен главнокомандващ в мирно и военно време да може да поеме командването на Армията, за да спаси народа и държавата от някаква напаст, не задължително война. Сега се правят опити обокновеното народно събрание да не работи, да си прехвърля правомощия за съдебни дела на съдебния съвет, да прехвърля Армията на подчинение на полицията. Абсурд.
  Но разбираем. Има ситуации, вижда се по света, армията помага срещу коронавируса. Обаче това са държави с друго управление, с други конституции - президентски републики, монархии или диктатури. В България Армията може да я командва или Народното събрание, чрез министрите си, или Президента, когато народните представители не могат да работят по някаква причина.
  Военно положение не значи война, а че Армията я командва Президентът, защото обикновеното народно събрание не е в състояние да си върши работата. Отделно има Закон за кризи и бедствия, където пише за епидемиите и Законът за извънредното положение е очевидно написан единствено да се включат военнислужещите като се заобикаля волята на Великото народно събрание, приело Конституцията.

 3. #3
  САМО НАПРЕД 04 апр 2020, 13:34
   
  9
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  петре, МНОГО СИ (П)ОБЪРКАН човече....!

  А ФАТМАКЪТ П€Д€радев - ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА!

  разбойкУ- ПО-ДОБРИЯТ Н€О КОМУНИ$Т(МИЛИАРД€Р) !

 4. #4
  Borei 04 апр 2020, 14:37
   
  3
   
  8

  Абе в момента става голяма война между глобалистите и националистите...

  И собствениците на ФЕД-централната банка в САЩ въведоха тази "карантина" в доста страни по света.
  Ние, както и цяла Европа, като колония на САЩ, по тяхна заповед правим абсолютно същото... Странно и Русия е така в момента?
  Белорусия обаче им показа среден пръст (на тези в САЩ) и не въвежда диктатура в страната!!!

  Макар, че у нас не се вижда такава война? Тя става по "върховете" на империята САЩ и в Западна Европа!!!

  Ако победи финансовата олигархия, то ще избият около 6 милиарда население на земята и ще оставят само себе си и някакви роби, да им служат. НО населението на земята ще остане най-много 1 милиард!!! И цифрова диктатура. Тотален контрол... Чипиране на всичките роби...Това е опасният план. Не е вируса!!!

  Ако победят националистите, ще се върнем към отделни национални държави. Повече контрол на пътуванията, повече контрол на предприятията да си останат в страните, а не да отиват в Китай и в Азия, понеже там било по-евтино производството...
  Възможно е да направят някакво "по-стегнато" общество, подобно на бившият социализъм, но на базата на частната собственост? Вместо "комунистическа партия", да ни управляват "наши тикви"? НО този вариант зависи повече от нас самите. Каква система ще си изберем?
  Надявам се да не тръгнем пак да си търсим нов господар и да се кланяме пак на някой?

  Абе и двата варианта не са кой-знае колко добри сценарии. НО първият е направо трагичен!!! И при тази война съвсем скоро ще ни удари много силна икономическа криза... Дори и храните ще са дефицит. Пари няма да има, с какво да се купува и може даже да се върнем на локално ниво на бартер :)? Някой ти дава марули, а ти му оправяш един контакт например :)!!! До там ще стигнем :)!!!

  Едно е ясно!!!
  Сега тези "драконовски мерки", почти диктатура, нямат нищо общо с тази зараза и вируса!!!

  Всичко това е прикритие на голямата война по върховете!!! Ние сме много малки. Защо и на нас наложиха тази диктатура, не е ясно?
  Може би глобалистите, финансовата мафия смята, че тя ще успее да победи националистите и ни готви за смърт или робството, след това?

  Във всеки случаи, НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИГРАЕМ ТАЗИ ИГРА!!!
  ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕ ИМ ПОДЧИНЕНИ???? НИЕ СМЕ СТАР НАРОД И НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ КЛАНЯМЕ НА ДРУГИ!!!! Даже момента е много удобен, ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВСИЧКИ!!! Затваряме военните бази и обявяваме независимост от ЕС, от Натото и от САЩ!!! Идеален момент е!!!
  Но трябват българи, които имат хъс и са патриоти!

  НЕ НИ ТРЯБВАТ ТЕХНИТЕ ТЪПИ СИСТЕМИ!!! АКО ВСИЧКИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СМЕ ЗАЕДНО, ТО ЩЕ ИЗЛЕКУВАМЕ СЕГА ЗАРАЗЕНИТЕ И ЩЕ ПОКАЖЕМ СРЕДЕН ПРЪСТ НА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ!!!

  НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НЕЗАВИСИМИ, КАКТО ОТ САЩ, ТАКА И ОТ ТЕХНИТЕ МАФИИ! ТЕ СА МАЛКО НА БРОЙ, НО УПРАВЛЯВАТ НАТОТО И САЩ!!!
  А НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ! Дори и нашите елити вече нямат никаква изгода повече, да сме васали на САЩ!!
  Ако всичко се изменя така трагично, то каква полза имат нашите "елити", да се кланят на финансистите там? И тях ще ги убият, както и децата и внуците им!!! Това ги чака и тях! ЗА ТОВА СЕ ИСКА ДА НАПРАВИМ СЕГА, КАТО БЕЛОРУСИЯ!!! Иска се, сами да си определяме всичко...

  Никакви ЕС и никакви други Нато и подобни... Тези вече си отиват от сцената, така и така!!!!

  ПО-добре се осъзнайте всички българи! ДА си приберем и всички българи от другите страни и да си оправим нашата страна!
  Няма смисъл да сме колония на когото и да е!!!! И няма нужда да живеем в диктатура, нито наша си, нито да е подчинена на чужденци!
  На никого не му харесва такава система, даже и на диктаторите.... (Тези "малките", които ще държат диктатурата у нас временно, докато ги унищожат и тях)..
  Армията и полицията са НАШИ! Те са БЪЛГАРИ, СЪСЕДИ, РОДНИНИ...
  Защо трябва да изпълнявате заповеди на тъпи американци????
  Вие СТЕ НАШИ!!! Защо трябва да сте против нашият народ и против себе си???? Смисъл за вас също няма!!!!

  Трябва да разберете, че системата, която сега се прокарва е и против вас самите, против вашите семейства, вашите деца, баби и всички, които познавате.... Не ни трябват чужди диктатури!!!
  Малък пример: Военните и полицията ще бъдат първите, на които ще изпробват "ваксините", доставени ни от психопатите в САЩ!!
  Вас ще ви каже народното събрание, че сте задължени да се "ваксинирате"... (В Западна Европа ваксинираха насила армията при предишният вирус.... ).. А знаете ли, какво ще ви пуснат в кръвта??? НЕ!
  Е, тогава???? Не се съгласявайте с глупостта, която и вас ще ви убие!!! Нали вече знаете? Основната цел на финансовата мафия е ДА НАМАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА!!! Е, какво могат тогава да ви сложат в кръвта :)???? Нещо със забавено действие, което ще ви направи БЕЗВОЛЕВИ РОБИ, да им служите безропотно определено време... А след това в ямата, при другите...

 5. #5
  Parametyr 05 апр 2020, 01:12
   
  5
   
  3

  Въпрос до №4 Borei /бившият Geocom/

  Цитат ваш "Възможно е да направят някакво "по-стегнато" общество, подобно на бившият социализъм, но на базата на частната собственост?"
  А СССР ще се върне ли на световната сцена.
  А товарищ Улянов /Ленин/...?
  С крайцера "Аврора" ?
  С какво ще се пазарува в магазините с -с рубли...?

 6. #6
  Borei 05 апр 2020, 04:09
   
  3
   
  5

  Отговор на коментар: #5

  Parametyr, нещо не си разбрал!

  Тука става въпрос за втроят вариант, ако се победи финансовата мафия. А вероятността не е много голяма...
  95% от хората още не са разбрали, какво става в момента. А финансовата олигархия вече почти им сложи примката на шията... Остава да я дръпнат....

  И така, вторият вариант, по-приемлив за всички нас, 99% от населението на планетата, е да се победи финансовата мафия!

  НО, в света до сега почти не е останал никой, който да помни, как се е живяло, без да имат такъв коварен и скрит господар!
  А и тогава, преди 1913-та г. обществата са били технически толкова назад, че е трудно даже и да си представим днес.

  И за твое сведение и на другите, много от извънземните, които се появяват в нашият свят, имат точно някакви общества, подобни на нашият бивш социализъм! Странно, но е така!
  Защо?
  Първо човекът е обществено животно, а и другите, които идват насам с техните летателни апарати, също са групи и идващи от обществен начин на живот.
  Второ, колкото и умен, способен и хитър да е даден индивид, то той без обществото е нищо! Помисли си само, че едно дете е изхвърлено на много малка възраст, да живее извън всякакви хора. И ако оживее и оцелее, което е почти с нулева вероятност, то с каквито и дарби да е родено, от него само ще се получи някакво живо същество, не по-далече от някакво по-умно животно... И това е всичко!
  Има такива примери на Маугли, отгледан не от хора, а също и един съвременен пример, на едно момиче в Украйна, отгледано от скитащи, диви кучета... Тя е била забравена в суматохата около Чернобил, бърза евакуация и е била само на три годинки тогава... намерили са я кучетата и са я отгледали и "възпитали", да е куче :).....

  И в двата случая се подтвърждава: Без обществото, човека е нищо, с каквито и да е дарби или ум да е надарен!
  Е, тогава, от къде на къде такива, като "великите" печатари на доларите, са си взели правото, да се мислят за много велики и да решават те, колко хора имали право да живеят на земята? И кои само?
  И точно това е огромният проблем на капитализма... Той създава такива самозабравили се идиоти...
  Да, може да имат огромни активи, да им работят хиляди или милиони хора, дори и много образовани даже... НО факта си остава факт: Без обществото, без тези хиляди и милиони хора, всеки от тях е едно "голямо" нищо!!!

  Та да се върнем на въпроса ти!

  "А СССР ще се върне ли на световната сцена.
  А товарищ Улянов /Ленин/...?
  С крайцера "Аврора" ?"

  НЕ. Никой няма да иска такава система и е за добро. НО, СССР показа доста неща на хората...
  Самите Троцки и Ленин са искали същото, което днес се прокарва с вируса и пандемията: Да направят световна диктатура, подчинена на същата тази финансова мафия... НО, тогава експеримента е отишъл в друга посока... Не се е получило...

  Идеалният вариант за някакво общество, което да няма задкулисие и мафия, които да го управляват, е някакъв смесен вариант!
  Един доста "дебел слой" социална структура и свобода да се гради и развива...

  Значи е някакво съчетание между бившият социализъм и познатият ни капитализъм!
  От социализма ще вземем социалното, възпитанието, обществената организация, образованието, организацията на медицината, никой няма да бъде оставен да умира на студено, да е клошар, гладен и болен... Да умира като куче от беднотия...
  А свободата ще позволи да се развива системата напред. В социализма свободата беше ограничена и за това имаше изоставане в техническото развитие от капитализма...
  Пари или някакъв друг начин на размяна ще има. Най-добре е всички да имат основното, необходимо за живот и да се изгради някаква култура на уважението между хората, да се презира криминалността, насилието, убийствата... Ако хората имат перспектива в живота и не се чувстват изоставени на самите себе си, те няма да се самоубиват с какво ли не....
  Всички са полезни с нещо в системата...
  НО, трябва да се съгласиш, че капитализмът, който имаме днеска, изобщо не е никак много обществен...
  Базира се на егоизма и той е "впрегнат" да го развива... НО, това е довело до такива извращения, които виждаме днес. Планетата е безжалостно ограбена и отива към унищожение, няма нищо разумно в такава система и на всичкото отгоре, управлява винаги една самозвана върхушка и само в нейна полза....
  Ето, днес са те затворили в къщи, понеже онези в САЩ така са решили. И не само ти си така, вече над 3 милиарда хора са така...
  И с някакви изкуствено създадени вируси в лаборатория, тероризират цял свят.. Други психопати ще се опитат да "пробутат" някакви измислени "ваксини", които изобщо не са ни нужни... Докато ги разработят, точно за този вирус, то епидемията ще свърши... Вирусите мутират бързо и така създадената ваксина за този вирус, няма да е полезна срещу следващите клонирани вируси... Обикновенно едно огнище и епидемия трае до 13 седмици най-много. Е, за толкова къс период учените не могат да разработят реална ваксина....

  Бившите социализми бяха измислени, че уж някаква си "Комунистическа партия" само можела да организира справедливо общество?
  Колко справедливо беше, сме се убедили вече... НО, идеални общества няма... Важното е да се избере най-доброто от това, което сме видяли, че функционира добре.
  Ако ти си умен и работлив, то в една нова система никой няма да ти пречи да разработваш, каквото и да е... НО е разбираемо, че ще има поне стотици или хиляди други хорица, които са повече пасивни и не толкова надарени... Те могат да работят нещо по-елементарно, но пак полезно за всички...В социализма циганите миеха улиците или копаеха градските градини и парковете. Това също е важна работа...
  Някои ще разработват квантови компютри, а други ще карат товарни коли, ще чистят офисите и т.н...
  НО, това не значи, че по-умните трябва да се опитват да се разпореждат с живота на по-посредствените!
  И както казах, едно общество с това е характерно, че поддържа за всички някакво ниво на нормален и сигурен живот!
  Пък най-талантливите няма да бъдат спирани да достигат върхове в областите, в които са талантливи. Музиканти, танцьори, артисти, учени, инжинери, лекари и т.н... всеки има някакви заложби, които може да приложи за полза в системата...
  Без дикатури и без обществото да е управлявано от мошенници и от мафии!
  "Стегнато" общество означава, че ако пак има прояви, някакви групировки или мафии да искат да вземат те властта, то трябва обществото да има достатъчно имунитет и да ги отстрани и "разубеди" от тези вредни желания :)!!!

  Така че, няма страшно от бъдещето на вариант 2! :)... Би трябвало да те е повече страх от вариант 1 :)???

  НО, първо трябва да се освободим от паяжината на мафията, световната олигархия, която сега иска да те направи техен роб!!! Или да те убият?
  Тебе, жена ти, децата ти, родителите ти и всички, които познаваш в този свят!
  Или искаш ли да живееш в такъв концлагер, дето някакви си идиоти, на основата на това, че прадядовците им са натрупали огромни богатства, сега са създали система, в която могат да разполагат даже и с твоя живот? А ти даже и не подозираш, нали? НО, може и да решат да не те оставят жив? Не им трябваш изобщо...
  Еми ето едно малко доказателство! Сега пуснаха този вирус... Той е опасен, но все пак смъртността при него не е толкова голяма..
  А ти стоиш затворен и имаш сега ограничени права и т.н..
  А какво им пречи, вместо този вирус, да ти пуснат още по-заразен и по-смъртоносен? И тогава ще си съгласен на всичко с тях, само и само децата ти, жена ти, близките ти да не умират, нали?
  Ето, това се казва най-крайният "развит капитализъм" :)!!!

  Конкуренцията между хората е стигнала до там, че едни вече са съъздали такава система, в която животът даже на милиарди хора, зависи от тях... А какво остава за начина ти на живот? Могат да ти унищожат икономиката, фирмата, парите ти, всичко, стига да поискат....
  Е, такава ли система ти харесва?
  Тези с едно щракане на пръсти в САЩ, "свалиха" всички борсови индекси в света. И сега, като седят милиарди хора в къщи, скоро и икономиката ще рухне в световен мащаб!
  За това е опасна системата на капитализма... Може да издигне някои до това ниво, което имаме днес....
  А и тя унищожава планетата... И тези не могат да измислят нищо друго, освен да искат да намалят хората, за да имат те и техните фамилии повече живот на планетата... Като избият 6 милиарда души, то използването на останалите ресурси на планетата ще им стигне само на тях за по-дълго време.... Това е "голата истина", зад тези "вируси", "пандемии", ограниченията на правата в много страни и т.н...
  Готвят ни за нещо, съвсем по-различно от живота, който сме имали до сега!!! И има опасност, да загубим всичко!!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker