Warning: getimagesize(https://mm.netinfo.bg/resize/resize_on_the_fly.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193

Испания благодари на България за помощта в борбата срещу COVID-19

Pan.bg 06 апр 2020 | 19:51 views (439) commentaries(0)
img dariknews.bg
"През месец април станахме още един път свидетели на тесните връзки между Испания и България. Връзки, които имат специално значение на фона на актуалната световна криза с COVID-19", съобщиха от Посолството на Испания в България.
Испания благодари на България за усилието по изпращането на медицински материали, особено на най-крайно нуждаещите се държави, както и за организирането на полетите за експатриране на български граждани.
Един от тези полети беше за Испания и в него бяха предложени места на наши граждани и на държави от други държави на ЕС, за да се приберат по родните си места или местата по пребиваване.
Тези инициативи потвърждават още повече нуждата от европейска солидарност и сътрудничество, за които България даде достатъчно доказателства във връзка с решаването на този световен проблем изискващ глобален и координиран отговор от всички европейски партньори.
Министерство на външните работи, ЕС и сътрудничеството на Испания откри спешна услуга за подпомагане на блокирани в чужбина испанци и улесняване контакта между испанските граждани пребиваващи в чужбина, които биха искали да предложат подслон на пътуващи техни сънародници.
С пристигането на следващите полети до края на седмицата сумарно ще наброят около 20 хиляди пътуващите испанци, които са се прибрали в Испания благодарение на посолствата и консулствата ни по света. Повечето завърнали са от Европа (9000), Америка (7000) следвани от Африка и Близкия Изток (3000) и Азия и Тихоокеанския район (1000).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker