Шефката на Българския фармацевтичен съюз с обвинение за всяване на тревога

Pan.bg 10 апр 2020 | 17:53 views (479) commentaries(1)
img
dariknews.bg
НАТО представи списък на петте най-известни "мита", разпространявани от Русия по повод пандемията от COVID-19.
На първо място се посочва твърдението, че пактът ще бъде уязвен заради разпространението на заразата.
Алиансът уточнява, че военнослужещи в редиците на съюзниците са заболели, но това не се отразява на изпълнението на основните задачи на организацията.
На второ място е опровергано твърдението, че НАТО не подкрепя съюзниците в борбата с пандемията, като се отбелязва изпълнението на военни полети за доставка на здравно оборудване до Чехия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Северна Македония, Румъния, Словакия и Испания.
Следващото твърдение - че COVID-19 всъщност е оръжие на НАТО - е оборено със заключението на Световната здравна организация, че става дума за естествено заболяване при животните. Цитирано е проучване, според което няма доказателства, че вирусът на заболяването е създаден изкуствено или че е бил познат по-рано.
На твърдението, че чрез ученията на НАТО се разпространява болестта, пактът отвръща, че взима всички необходими предпазни мерки. Отбелязва се, че заради пандемията някои от ученията са били съкратени или отменени.
НАТО оспорва и твърдението, че разходите за отбрана водят до занижени възможности на здравеопазването. Пактът отбелязва, че въоръжените сили на съюзниците подкрепят действията на цивилните служби в борбата с пандемията. Важно е да продължим да инвестираме в нашите войски, не на цената на общественото здраве, а в защита на народите си, заявява алиансът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  5ar 13 апр 2020, 16:34
   
  0
   
  0

  Какво общо има заглавието със снимката и текста?
  Световната здравна организация ясно пише, че няма доказателства за източника на коронавируса. Всички доказателства предполагат, че произхожда от животни, а не е конструиран.
  Така пише, че предполагат, ама само предполагат. Защото от 2015 г. има научна публикация, че в лаборатория в САЩ изкуствено са добавили възможност към SARS коронавирус да се прикрепя към АСЕ-2 ензима в белите дробове на хората. Именно това прави сегашният SARS-CoV-2.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка