Монголия вече е официален стратегически партньор на Русия

Pan.bg 07 юли 2020 | 13:00 views (1504) commentaries(0)
img
pan.bg

Монголия е съседка на Русия и скоро вече е официален стратегически партньор на руската страна. Партньорството цялостно е осигурено чрез договор. Споразумението беше внесено в Думата за ратификация в изпълнение на намеренията, обявени през 2006 г. Обмислят се основните области за партньорство между двете страни.

На първо място, страните се споразумяха да се считат за приятелски, равни и суверенни. В отношенията ще царува доверие и сътрудничество. Контактите от най-високо ниво ще се задълбочават и разширяват. Освен това държавите ще се стремят да споделят законодателен опит.

Ще има обмяна на опит и в обозначаване на населени места, улици и други неща. Тази процедура е приета в Монголия във връзка с постоянната промяна в границите на населените места. Но основното нещо, разбира се, не е това. Основата на споразумението е сътрудничеството в областта на отбраната.

Страните се споразумяха да не участват в блокове една срещу друга и също така да не подкрепят недружелюбни действия. Руската федерация се ангажира да спазва политиката на Монголия, насочена към предотвратяване навлизането на чужди войски, включително тези с ядрено оръжие, на нейната територия. В замяна Русия ще продължи да оказва военна помощ на монголите.

Това се случва на фона на практическото отсъствие на монголски дългове към Руската федерация. Те бяха опростени на приятелски съсед почти изцяло през 2016 година. Въпреки това стокообменът между страните има едностранчив вид. Доставките отиват главно за Монголия. Въпреки че, малкият износ от съседите все още е налице. Камилска вълна, продукти от нея и подобни неща.

Военно-техническата помощ в замяна на гаранции ще продължи. Времето ще отмине, дълговете ще бъдат отписани отново, всички ще бъдат добре и сигурно. Сега официално.

Източник: yandex Снимки: im.kommersant.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка