Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/Flag_of_Macedonia-2.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Божидар Димитров: Бий Македония с факти и документи

Pan.bg 12 дек 2012 | 07:09 views (2865) commentaries(0)
image" alt="img" /> www.24chasa.bg

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров даде голямо интервю на две теми - македонската агресия срещу България, която никога не е спирала, и за "мита", че българската дължава е създадена от кан Аспарух.

Според Димитров управляващите трябва да решават проблемите държавнически и политически. Известно е, че политиката е изкуство на компромисите. За съжаление на нас ни тежи продажническата политика на БСП през 40-те години. Тогава комунистите се съгласяват с Москва и Белград и започват да "помакедончват" собствения си български народ.

Друг повод да потърсим известния историк е неговата теза, че България е създадена 49 г. преди Аспарух да премине Дунава.

"Това не е хипотеза, а историческа истина. Никой от историците не отрича тази дата. През 632 г. кан Кубрат основава българска държава, която се превръща в много голяма и византийските хронисти я наричат Велика България", твърди Димитров и с много факти и цитати от византийски хронисти защитава тезата си.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка