Руски пилотажни групи ще получат нова техника

Pan.bg 10 яну 2013 | 09:45 views (2909) commentaries(2)
img start.bg

Известните руски пилотно-изпитателни групи “Стрижи” и “Русские витязи” скоро ще седнат зад управлението на новите изтребители Су-30СМ и Су-35. Те първи от военновъздушните сили ще получат новата авиотехника, – заяви в понеделник пред журналисти, главнокомандващият на военновъздушните сили на Русия генерал-лейтенант Виктор Бондарев.

По-рано, вицепремиерът Дмитрий Рогозин съобщи, че е поръчал превъоръжаването със самолети Су-35С и Су-30СМ на “Стрижи” и “Русские витязи” отбелязвайки, че легендарните групи трябва да летят на новата техника.

„Самолетите, с които разполагаме там сега МиГ-29 и Су-27 са прекрасни и те са се доказали. Ние ги показвахме по целия свят и ще продължим да ги показваме. Но, що се касае за самолетите Су-30 и Су-35 – това е огромна крачка напред, особено Су-35. Той трябва да бъде в изпитателно-акробатичната група и ние трябва да показваме превъзходството на нашата авиационна техника, достиженията на нашите конструктори, на нашите заводи и изобщо на нашата авиационна промишленост”, – каза Бондарев.

„Следващата стъпка за тези пилотно-изпитателни групи ще бъдат именно самолетите Су-30 и Су-35”, – каза главнокомандващият на ВВС.

Той отбеляза, че тези самолети притежават добър ресурс, те могат да се експлоатират дълго време и без проблеми да изпълняват полети в различни страни на света.

„Когато приключим с предварителните войскови тествания на тези два самолета, те ще се доставят в изпреварващ ред”, – каза Бондарев.

“Благодарен съм, че правителството се грижи за това, новата ни авиационна техника да се достави в центъра за показ, за да можем да демонстрираме нашите възможности на световно ниво”. – каза главнокомандващият на ВВС.

Бондарев, също така отново потвърди, че никой няма да премества базата на пилотно-изпитателните групи “Стрижи” и “Русские витязи” от Кубинката. И “Стрижи” и “Русские витязи” остават в Кубинката. Ще създадем още една група на Як-130. Тя обезателно трябва да бъде създадена, защото Як-130 е също прекрасен самолет и трябва да се демонстрира”, – каза той.

„Сега, проблемът в целия свят, преди всичко, е създаването на учебно-тренировъчен самолет за първоначално обучение. Ние създадохме такъв самолет – това е Як-130. Той отговаря на всички изисквания и на този самолет могат да се обучават пилоти, досущ като на боен. И той прекрасно позволява да се приложи пълния набор от ракетно-бомбардиращо въоръжение.”, – добави генералът.

Пилотно-изпитателната група “Стрижи” сега летят на изтребители МиГ-29,
а “Русские витязи” летят на Су-27.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  егер 10 яну 2013, 14:31
   
  0
   
  0

  Малко ще се загуби пропорцията която съществува в момента между МиГ и Су. Можеше да се помисли "Стрижи"-те да минат на МиГ-35 и да се запази традицията за лек и тежък самолет.

 2. #2
  еазде 11 яну 2013, 22:28
   
  0
   
  0

  а Су-37 крият ли го?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка