Местан: Станахме свидетели на омразата към ДПС, трябва да възстановим демокрацията в България

Pan.bg 19 яну 2013 | 13:48 views (2264) commentaries(2)
img Лютви Местан: Станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на анти-ДПС агресията
19 януари 2013 | 13:37 | Агенция "Фокус"
Начало / Партии
София. Пред очите на цяла България се направи откровен опит за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Това каза Лютви Местан, заместник-председател на ДПС, пред делегатите на Осмата национална конференция на ДПС, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

image

За щастие покушението не успя, г-н Доган е в добро здравословно състояние, каза Местан. Но това не означава, че вие, всички ние, цяла България, не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на анти-ДПС агресията, на сатанизирането на Движението за права и свободи и на нашия лидер. Омраза, сатанизиране, които прескочиха всякакви граници. От името на ръководството на ДПС и на Осмата национална конференция заявяваме категорично – не знаем кой е физическият поръчител на това покушение, но няма истинско съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата, на конфронтацията, на анти-ДПС агресията в българското общество - каза Лютви Местан. Няма да бъде достатъчно формалното на думи разграничение от този акт на покушение не просто срещу лидера на ДПС, а срещу всички чиято обща воля той вече представя 28 години, посочи Лютви Местан. Знаете ли какво е пречупено в сърцата на българските делегати, на над един милион български граждани, чийто интереси този лидер вече представлява 28 години – на това място изказването на Местан беше прекъснато от скандирания „ДПС”.
Той отправи призив не само към европейските лидери, но и към лидерите на САЩ и световните лидери, не само да се разграничат, а да вземат решения за гарантиране на правата на етно-различието, каза Местан.Мисля, че от днес никой няма да се замисли - какво означава посланието ни, че трябва да възстановим демокрацията в България - каза Местан.
От името на ръководството на ДПС, от името на всички мои колеги ви призовавам към единство, повече от всякога в името на демокрацията, в името на правото ни да бъдем различни, но равноправни граждани на Република България, допълни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  amatior 20 яну 2013, 00:11
   
  0
   
  0

  Осмaн aгa след тизи фaрс рaзигрaн от вaс вие говорите зa aнти ДПС кaмпaния и омрaзa към вaс.Глaвнaтa роля нa пишмaн килър бе изигрaнa от вaш етниЧески брaт.Следовaтелно вaс ви мрaзи собствения електорaт не рaзни бългaрски нaнaционaлисти.Вaшaтa пaртия рaно или късно ще се рaзпaдне зaщото съществувaнето и е основaно нa стрaхa нa електорaтa ви от възродителния процес който можел дa се повтори... Пълен смях Републикa Бългaрия извървя пътя до Член нa НAТО иЕС нямa кой дa рaзреши дори и нa луди политици дaизвършвaт възродителни процеси,дискриминaция и рaсизъм.В условиятa нa глобaлизaция свободно движение нa хорaтa и вaшия електорaт зaпоЧвa дa рaзбирa Че щом могaт дa пребивaвaт,рaботят в цялa обидиненa европa с бългaрския не с турския пaспорт Бългaрия не ги мрaзи дискриминирa и т.н. ЗaпоЧвaт дa рaзбирaт Че нямa смисъл дa се кaпсулирaт кaто етниЧескa групa зaщото товa преЧи нa прогресa.Следовaтелно щом никой не нaрушaвa прaвaтa и свободите им смисълa от съществувaне нaДПС изЧезвa.Рaно или късно кaквито и глупости дa прaвите с който сaмо вредите нa Бългaрия ДПС ще се рaзпaдне кaто СДС,НДСВ,БЗНС които лъжехa електорaтa зa дa живеят добре мaлки групи от пaртиините върхушки............................................Послепис ......имaте опит с рaздaвaнето нa пaри,хидро инженерство,обръЧи от фирми основете си корпурaция може в бизнесa дa ви върви повеЧе.

 2. #2
  Rezan 20 яну 2013, 19:50
   
  0
   
  0

  Ако говорим за демокрация, на тези пехливани дето наритаха падналия мъж трябва да им се търси не самонаказателна, но и морална отговорност. Ама изглежда аршина за адаши и аркадаши е различен.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка