Eurofighter Typhoon, F/A-18 Hornet и F-5 Tiger в охраната на форума в Давос

Pan.bg 30 яну 2013 | 09:07 views (9642) commentaries(0)
img aviationist

От 23 до 27 януари в Давос (Швейцария) се проведе ежегодният Световен икономически форум (WEF).
Провеждането на международна среща от това високо ниво винаги е било обект на строги охранителни мерки, включващи налагане на ограничения на въздушното пространство над Давос. За целта се провежда сложна въздушна операция за наблюдение на въздушното пространство и недопускане на прелитане на самолети, които не са оторизирани и ифентифицирани. При навлизане в зоната с ограничения на неидентифицирани или без предварителен зададен план за полети самолети, те се прехващат и ескортират в съответствие с международните закони и процедури.
От австрийска страна тази задача се изпълнява в рамките на операция с кодово име “Daedalus 2013? с изтребители Eurofighter Typhoons (http://pan.bg/view_article-1-15117-Iztrebiteli-Eurofighter-shte-pazqt-Svetovniq-ikonomicheski-forum-v-Davos.html) с подкачени една УР „въздух-въздух” IRIS-T и два външни горивни резервоара .

image image
Снимки: Monica De Guidi/VRN Spotter Group

От швейцарска страна мисията по охрана на форума в Давос е поверена на военновъздушната база Meiringen в кантона Берн. Задачата се изпълнява с изтребители F/A-18 Hornet и F-5ETiger, като първите са въоръжени с УР AIM-9X и AIM-120B AMRAAM, а вторите с AIM-9P5.
Изтребителите F/A-18 Hornet са с една подтелна бака, на която ясно се вижда изписано “STBY 121.50? - това е международна аварийна честота 121.50 MHz,, на която трябва да превключи прехванатия самолет, за да осъществи радиокомуникация с изтребителя.

image image
image image
Снимки: Alessandro Fucito
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка