ШОК И УЖАС ВЪВ ВМЗ. 1000 напускат!

Pan.bg 31 яну 2013 | 16:57 views (2345) commentaries(2)
img Шок и ужас във ВМЗ

Работниците от ВМЗ-Сопот са потънали в пълна дезинформация и недоумение. Те не знаят каква съдба ги очаква. Синдикалните лидери все още се лутат и не дават точна информация колко души ще си тръгнат от завода. В момента те заседават с ръководството на предприятието.До утре вечер трябва да са готови окончателните списъци с 600 работници, които трябва да бъдат съкратени. Вчерашната информация, изнесена пред БЛИЦ, че 400 души са подали молби за доброволно напускане, бе потвърдена от единия синдикален лидер и бе отречена от другия. Все пак стана ясно, че такива желаещи за доброволно напускане има. Те са подали молби, но повечето са били оттеглени тази сутрин.

"Хората ги е страх", коментира пред БЛИЦ заводският лидер на КНСБ Иванка Иванова. Критериите, по които ще бъдат съкратени другите 600 души, са образование, квалификация, професионален опит и възраст. Още утре в завода влиза първата мобилна приемна на Бюрото на труда от Пловдив. Социалните работници ще обясняват на съкратените къде могат да се преквалифицират, за да могат да започнат работа.

По информация на БЛИЦ съкращенията ще траят около 2 седмици. Още от началото на следващата седмица обаче целият завод излиза в двуседмичен отпуск. Официалната причина е спестяване на разходи за електроенергия и консумативи, но неогласената е - да се предотврати ефективна стачка, която се очаква да изригне по време на съкращенията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  хахо 31 яну 2013, 18:02
   
  0
   
  0

  Пореден път българите показаха колко завистлива и продажна пасмина са. Всяка една прослойка протестира сама, и никой не подкрепя никого. Тези служители са сами. Учителите бяха сами. Тютюнопроизводителите бяха сами. Абсолютно никой не се интересува от другия и дори се радва - айде сега, като вземахте големите заплати хак да ви е. Тази държава е обречена да изчезне с подобно жалко мислене.

 2. #2
  divaka29 31 яну 2013, 18:25
   
  0
   
  0

  Държавата не е МАЙКА, тя е МАЩЕХА !!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка