30-годишен юбилей на специалност "Авиационна Техника и Технологии" (снимки)

Pan.bg 12 апр 2016 | 16:18 views (2279) commentaries(0)
img Екип на сп."КРИЛЕ"

Днес на летателната площадка „Марица” (LBMA, Граф Игнатиево) се отбелязват 30-годишнина на специалността"Авиационна Техника и Технологии" (към Технически Университет - София, филиал Пловдив) и 12 април – Международния ден на авиацията и космонавтиката. Празникът протича под формата на летателен ден с демонстрационни и мотивационни полети за бъдещите авиационни специалисти. За целта на частната летателна площадка (предоставена от авиационния ентусиаст инженер Георги Бънев, сам той и пилот) кацнаха 12 леки самолета, които в паузите на полетите на военната авиация от намиращата се недалеч авиобаза Граф Игнатиево ще летят с бъдещите авиационни специалисти.

На тържеството се събраха над 90 студенти от специалността, преподаватели, ветерани,представители на ВВС.

Мероприятието се откри от инж. Добрин Сейзински, ръководител на катедрата „Транспортна и авиационна техника”. В кратото приветствие той отбеляза, че мнозина от завършилите специалността са се реализирали в САЩ, Германия, Норвегия и Великобритания. Има вече завършили и турски студенти, които работят на летището в Истанбул, а един от тях е втори пилот на Вoeing 737.

Присътващите имаха възможността да разгледат самолетите и да надникнат в кабините. Предстоят мотивационните полети и 'авиационно' барбекю в края на летателния ден.

image image

imageimage

image image

image image

image image

image image

image image

image

image image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка