ВМФ ще се сдобият с 10 бойни машини до 2024

Pan.bg 21 авг 2019 | 12:54 views (692) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; в."Монитор"

САЩ строят кораби роботи – Вече са платени част от съдовете

Американският военноморски флот ще се сдобие с 10 бойни кораби роботи през следващите 5 години.

Свръхмодерните машини, наречени Large Unmanned Surface Vehicles (LUSVs), ще струват по 200 милиона долара всеки и ще служат като разузнавателни кораби към основния флот. Корабите роботи ще носят радари, сонари, но и въоръжение, като зенитни и крилати ракети.

Те ще са способни както на управляеми мисии, което означава дистанционно управление от хора, така и на изцяло автоматични действия. Корабите ще са дълги между 70 и 100 метра, с водоизместимост около 2000 тона. На борда им ще има ограничено пространство за малък екипаж при нужда.

Първоначалният план е корабите роботи да не бъдат въоръжени, но да са способни да носят оръжие.

Службата за стратегически възможности на Пентагона първоначално оглавяваше LUSV по програма, наречена Overlord, която първоначално се опита да превърне бърз търговски кораб в безпилотен кораб, способен да пътува хиляди километри и седмици.

Компанията Boeing вече получи 35,4 милиона британски лири от военно-морските сили на САЩ през февруари тази година за четири подводни превозни средства тип Огса.

Машините Огса може да изминат до 6500 морски мили.

През февруари тази година Китайската корабостроителна и офшорна международна компания представи малък роботизиран военен кораб, който може да даде на Китай предимството пред флота на САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка