Белият дом засилва борбата срещу нелегални имигранти

Pan.bg 24 авг 2019 | 12:06 views (240) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; в."Монитор"

Тръмп пак се закани да маха гражданството по рождение

Предлагат Валония на САЩ за 1 евро

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се закани, че ще премахне рожденото право на американско гражданство, пише Ройтерс.

По сега действащите закони, всяко дете, родено на територията на САЩ, независимо какъв е произхода и гражданството на неговите родители, става американски гражданин.

"Разглеждаме въпроса много сериозно. Рожденото право, ако родиш дете на наша земя, просто преминаваш границата, раждаш и честито! Бебето е американски гражданин. Честно казано това е абсурдно.", каза Тръмп пред репортери във Вашингтон.

Президентът иска да се отнеме това право на родители, които са влезли в страната нелегално или не са граждани на САЩ.

14-та поправка към Конституцията на САЩ гласи, че американско гражданство получават "всички лица, родени или национализирани в Съединените щати".

От десетилетия този текст автоматично се тълкува като право на всяко дете, родено на американска територия, да придобие американски гражданство.

„На вниманието на президента на САЩ Доналд Тръмп. Предлагаме Ви сделка. Давате едно евро и Валония е Ваша." Такъв пост е бил публикуван в акаунта в Twitter на младежкото крило на най-голямата партия в Белгия Новофламандски алианс.

Формацията е оставила свои координати в системата за микроблогове и е призовала стопанина на Белия дом да се обади в централата, за да обсъдят подробности около покупко-продажбата на автономния регион на западноевропейското кралство.

Постингът е предизвикал остра реакция от валонците. ,Аз и 50 цента няма да дам за гадната фламандска бира произвеждана от хора, искащи да разцепят Белгия", е заявил потребител на Twitter, подписал се като Марк Юбер. „Съединението прави силата" – е допълнил той, цитирайки националния девиз на Белгия.

Публикацията на партията е станала на фона на спора между Дания и САЩ заради изявата на Тръмп, че е искал да купи автономната част на скан-динавското кралство Гренландия. Днес излезе информация, че 45-ият държавен глава на САЩ е бил готов да плаща на Копенхаген 600 000 долара годишно при реализиране на сделката.

Новофламандският алианс се бори за мирно отделяне на холандское-зичната Фландрия от Белгия. Партията смята, че по-развитата в икономически план северна част дава прекалено много пари на Валония, чието население говори предимно френски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker