Warning: getimagesize(https://plainnews.ru/f/tagstext/1447818377-295eb2.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Путин обясни намаляването на военните разходи на Русия

Pan.bg 12 ное 2019 | 12:12 views (406) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';http://www.cross.bg/

Намаляването на разходите за отбрана и сигурност се дължи на преминаването на "пика на модернизацията". Това обяви руският президент Владимир Путин на заседание на правителството.
"Това не се дължи на факта, че се отнасяме несериозно към тези въпроси, а на това, че основното запланирано и свързано с необходимостта от засилване на работата за осигуряване на сигурността на страната (...) и необходимостта от смяна на военно оборудване и военна техника, ние все пак преминахме основния пик в тази работа", обясни държавният глава на Русия.
Путин също така отбелязал, че колективите от военнопромишления комплекс трябва да работят допълнително, да създават високотехнологична продукция и конкурентноспособна техника, а не да "произвеждат тенджери", както е било в края на 1990-те години.
Освен това Путин разпоредил да се подготвят "ясни и разбираеми" планове за включване на отбранителни предприятия в изпълнението на национални проекти и да се докладва за необходимите нормативно-правни и организационни решения.
"Необходимо е да се гарантира стриктно целево използване на средствата, отпуснати за закупуване на техника и оборудване. Необходимо е да се постигне абсолютна прозрачност в тази област, искам да подчертая това. Потокът от средства трябва да е ясно проследим на всички равнища на управлението и за всички видове бюджетни разходи", настоял той.
През октомври Путин обяви, че Русия заема едва седмо място в света по разходи за отбрана, въпреки че вече била създала оръжия, които нямат аналози в света. Тогава той отбеляза, че не възнамерява да се впуска в прекомерни бюджетни разходи заради съперничеството с други страни, тъй като "надпреварата във въоръжаването не предвещава нищо добро".
Путин обаче подчерта, че Русия няма да допусне крах на отбранителните си предприятия и ще продължи да развива потенциал в тази област, за да гарантира сигурността на страната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка