Комисарка от Съвета на Европа натиска България да приеме Истанбулската конвенция

Pan.bg 02 дек 2019 | 20:34 views (528) commentaries(5)
img
Епицентър.бг
glasove.com/

Комисарката за човешките права на Съвета на Европа Дуня Миятович (Босна) призовава правителството да прояви повече усилие за пресичане на доминиращата днес в България омраза, особено по отношение на ромите, хората с нестандартна сексуална ориентация и други малцинства. Тя твърди, че Истанбулската конвенция и Стратегията за защита на децата се интерпретират погрешно у нас и трябва да се подложат на нов вътрешен дебат, за да станат част от българското законодателство.

Дуня Миятович посети България миналата седмица и се срещна с представители на висшите институции, включително и с министъра на правосъдието Данаил Кирилов, които я увериха, че държавата закриля основните права и свободи на гражданите, но нейното впечатление е друго.Пред членовете на правната комисия и на комисията по вероизповедания тя потърсила сметка защо Истанбулската конвенция все още не е ратифицирана. Депутати ѝ обяснили, че тя е отхвърлена от КС като противоконституционна. Заявили, че дори Светият синод на БПЦ е против текстовете ѝ, а Дуня Миятович изригнала: "Нали Църквата е отделена от държавата, какво се меси в делата й?"След като не успяла да пробие и да наложи виждането си, комисарката директно заявила силно разочарована: Щом не приемате ИК, значи в България не може да влезе и GREVIO!А GREVIO е т.нар.морална полиция, чийто членове имат имунитет по-голям от президента и депутатите. GREVIO наблюдава действията, предприети от правителствата да прилагат Истанбулската конвенция. Доклади на GREVIO се смятат като оценка, след която трябва задължително да има действия. Групата може да приеме конкретни препоръки въз основа на своя мониторинг.Според комисарката Миятович хронични проблеми у нас са непрозрачната медийна собственост, заплахите и преследванията на журналисти, съдебните дела под предлог за клевета.Освен това политическото влияние върху медиите подкопава тежко доверието в тях. Това трябва да спре, казала тя на депутатите.. Гражданите имат нужда от свободен, разследващ и независим печат, за да участват по-активно в демократичната тъкан на обществото. Журналистите трябва да бъдат свободни да изпълняват възловата си роля без намеса.Източник: "Епицентър"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 02 дек 2019, 21:08
   
  9
   
  2

  "дори Светият синод на БПЦ е против текстовете ѝ, а Дуня Миятович изригнала: "Нали Църквата е отделена от държавата, какво се меси в делата й?""

  Леле, колко е нагла тази джендър-ка?
  БПЦ е поне наша църква, а тази никаквица Дуня Едикоя си няма нищо общо с нас! За какво ми е изобщо да й слушам психично-увреденото мнение за половете?
  Значи БПЦ нямало право да се меси в нашите дела, а тази овца и всичките там Тускове и Могеринита, дето изобщо нямат нищо общо с България и нашият народ, имали право да ни се месят??

  "Щом не приемате ИК, значи в България не може да влезе и GREVIO!
  А GREVIO е т.нар.морална полиция, чийто членове имат имунитет по-голям от президента и депутатите. GREVIO наблюдава действията, предприети от правителствата да прилагат Истанбулската конвенция. Доклади на GREVIO се смятат като оценка, след която трябва задължително да има действия."

  Ето, това тука е най-важното, изплюха камъчето... Подпишем ли тази идиотщина, ще дойде това ГЕСТАПО тука и ще започне да ни наказва и съди постоянно, че не сме си възпитавали децата правилно и ще ни извиват ръцете да се подджендърваме по техният модел.... ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ!!! Не трябва в никакъв случай да допуснем тези ГЕСТАПО да дойдат у нас и насила да ни побъркат децата!!!


  Защо не се махнат тези един път завинаги с педерастките си глупости? Или искат да видят Бул-Екзит?

 2. #2
  THUNDER 02 дек 2019, 21:27
   
  5
   
  0

  Никой не може да принуди България да ратифицира Истанбулската конвенция

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=MX8iiLiV6QY&feature=emb_title

 3. #3
  THUNDER 02 дек 2019, 21:29
   
  5
   
  0

  Никой не може да принуди България да ратифицира Истанбулската конвенция


 4. #4
  САМО НАПРЕД 02 дек 2019, 21:58
   
  8
   
  0

  А АЗ ИСКАМ разбойкУ ДА ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ!

 5. #5
  5kof 03 дек 2019, 13:35
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #4

  И аз! И аз! И аз! Написах го даже като писмо с желание за подарък от Дядо Коледа.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка