"Роснефт" напуска Венецуела

Pan.bg 28 мар 2020 | 22:06 views (668) commentaries(0)
img
news.bg


"Роснефт" обяви, че прекратява дейността си във Венецуела.

Активите на компанията в латиноамериканската страна са придобити от руското правителство.

В резултат на споразумението всички активи и търговски операции на "Роснефт" във Венецуела, както и тези, свързани с Венецуела, ще бъдат продадени, затворени или ликвидирани, обясниха от компанията.

Основният акционер в "Роснефт" (50% плюс една акция) е държавата чрез "Роснефтегаз".

Правителството на Руската федерация получи включително акции в компаниите за производство на петрол Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda и Petrovictoria, в предприятия за нефтено обслужване и търговски операции.

На 18 февруари администрацията на САЩ обяви налагането на санкции срещу Rosneft Trading S. A. и нейния президент Дидие Касимиро във връзка с продажбата на петрол от Венецуела.

На 12 март САЩ обявиха, че налагат санкции срещу дъщерното дружество на "Роснефт" TNK Trading International SA, когото обвиняват, че доставят венецуелски петрол, заобикаляйки предварително наложените ограничения.

"Роснефт" бе един от най-големите чуждестранни инвеститори във Венецуела, осъществява няколко проекта за проучване и добив на нефт заедно с държавната компания PDVSA. Компаниите също имат съвместно предприятие за нефтено находище Perforosven.

Източник: news.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker