COVID-19: Вероятно Русия може да изпревари Италия в ръста на броя на заразените с коронавирус COVID-19

Pan.bg 09 апр 2020 | 12:33 views (608) commentaries(0)
img
Pan.bg
Темповете на разпространение на коронавирусната инфекция в Русия наближават тези в Италия. Според статистиката на Световната здравна организация (СЗО) и руският оперативен щаб за борба с коронавируса, ситуацията в страната остава такава, че броят на новозаразените с коронавирус бързо се приближава до показателите на Италия, а съдейки по статистиката, до началото на следващата седмица тези цифри може да се изравнят.
Според данните на оперативния щаб, предния ден в Русия са открити 1175 нови случая на зараза с коронавирус, докато в Италия тази цифра е 2100 души, което от своя страна предполага, че при запазване на текущите тенденции, в рамките на следващите 3-4 дни коронавирусът в Русия може да изпревари европейската държава по отношение на разпространението, която преди дни се смяташе за най-засегната от COVID-19.
„Ако в повечето страни вече има намаление на броя на новите инфекции от нов тип коронавирус SARS-CoV2, в Русия този показател активно нараства, въпреки спешните мерки. Очевидно е, че ако ситуацията продължава да се влошава, в страната наистина може да се въведе извънреден режим и да бъде обявена строга карантина, но в момента това не е необходимо “, отбелязва представител на МЗ на РФ, цитиран от "Интерфакс".
От друга страна, медицински експерти от МЗ на РФ обръщат внимание на факта, че днес смъртността от коронавирус в Русия остава на изключително ниско ниво, по-малко от един процент, докато в Италия тази цифра е 10-12 пъти по-висока.

Източник: "Интерфакс"
Снимка: © "Интерфакс"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка