Тръмп обяви победата на САЩ в две "прекрасни световни войни"

Pan.bg 19 юли 2020 | 20:32 views (1136) commentaries(6)
img pan.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви срещу преименуването на военни бази, носещи имената на военни лидери на Конфедерацията. Според него това е уважение към американските победи в световните войни. Той изрази това мнение в интервю за Fox News в неделя, 19 юли.

„„ Форт Браг “,„ Форт Робърт Лий “- фортовете носят тези имена отдавна, десетилетия. Не ме интересува какво казват военните. Решението трябва да бъде взето от мен <...> Никой дори не знае кой е генерал [Бракстън] Браг ", каза американският лидер и добави, че САЩ спечелиха две" прекрасни световни войни ", спечелени от Форт Браг. „И други фортове.

„И сега искат да се отърват от тези имена. Аз съм против това “, завърши президентът.

В същото време Тръмп заплаши да наложи вето на проекта за бюджет за отбрана за фискална 2021 г., ако съдържа разпоредба за преименуване на фортове.

През юни министърът на армията на САЩ Райън Маккарти изрази готовността си да проведе дискусии с представители на демократите и републиканците относно евентуалното преименуване на американски военни бази, които носят именатата на лидерите на Конфедерацията. Шефът на Пентагона Марк Еспър също подкрепи дискусията.

В периода от 1861 до 1865 г. на територията на съвременните САЩ съществува Конфедерацията на южните щати. По време на гражданската война в страната, която продължи от 1861 до 1865 г., имаше сблъсък между представители на Севера и робския Юг, конфедератите. Южняците загубиха войната, което доведе до премахване на робството и принудителния труд.

Въпреки това някои символи на Конфедерацията останаха в южните щати. Много американци смятат това за проява на расизъм, но привържениците на запазването на символите и имената, свързани с конфедератите, твърдят, че това е неразделна част от историята на САЩ.

Източник: lenta.ru Снимка: Jonathan Ernst / Reuters

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Георги_Ковачев 20 юли 2020, 05:47
   
  7
   
  0

  В сравнение с този нашия банкянски тиквун е направо титан на мисълта.

 2. #2
  Borei 20 юли 2020, 09:24
   
  1
   
  4

  Да, този е доста "начетен" и природно "интелЕгентен" :)!!!

  И ето такива измислиха цялата история и с Коронавируса!
  НО, щом ние сме "по-умни" от тях, защо играем в техните опасни игри?

  Не виждате ли, че тези са решили да ни изтребят? Измислиха "пандемии", маски, КПП-та и сега "работят" да "произведат ваксини", срещу "вирус", който те сами измислиха? И въвеждат и принудително "ваксиниране" в страните? Медицинска необходимост НЯМА! Защо тогава?
  Кога "принудително" са ви накарали да се подпишете, че ви дават апартамент в центъра на София или "принудително" да ви преведат на вашата банкова сметка в Швейцария 100 милиона евро? :)?

  А сега това "принудително", било за ваше "добро", да ви предпазят от нещо, което те са измислили да ви плашат с него?

  Събудете се, иначе целият български народ ще бъде принуден да го "ваксинират" с нещо си, което даже няма и да знаем с какво!
  И даже и да са обещали на разните "тиквуни", "генерали на щабове", дупедати от народни събрания, президенти и нови богаташи, че те на тях ще им сложат само някаква фиктивна "ваксина", докато на "простолюдието" - всички други, нещо, което ги превръща в роби или след най-много година ги убива, то тези няма да оставят никого от българите!

  Тези могат да обещават много, идеални лъжци са и парите днес или властта, която някои имат сега в България, изобщо няма да ги спаси от сигурната смърт! Понеже ние не ставаме за роби! А местата за "робовладелците" отдавна са раздадени! Много тесен кръг са!

  И щом сме по-умни от този "титан на мисълта", горе на снимката, защо и ние играем тази опасна игра с "вирусите" и "ваксините"?

  Те са я измислили за нас, 99% от населението.

  Не си правете повече илюзии! Ще останат само тези, които са планирали тези "пандемии" и "принудителните лечения"! А от българите, всички сме под ножа! Дори и да са обещали на Б.Б., на президента, на генерали, на когото и да е от нас, че ще ги оставят, това пак е само лъжа!

  Тази лъжа им е необходима, за да се проведе акцията по утилизирането на народа или масовият геноцид, "мирно и тихо"!
  А такова "успокоение" на хората могат да организират медиите и хората на власт!
  Но, след като тези, "техни хора" са си свършили работата тука в България и те ще умрат! Това е плана и не скривам нищо!

  Ако щете вярвайте, ако щете не вярвайте!
  Проверете сами всичко, но ще трябва да обработите инфо на много езици и то доста!
  Всичкото го има, ама ще ви отнеме време, през което тези вече ще са успели да прецакат всички!
  А все още можем да се обединим всички и да откажем да бъдем утилизирани!
  Дори когато полицая отива да бие демонстрантите, трябва да знае, че той помага на тези, които искат да убият жена му, децата му, всичките му близки и самият него! Когато накарат и армията да "усмирява народа", всички които отидат там с оръжието, трябва да знаят, че провеждат сами геноцида, организиран от психопати! Пък и какво правите? Нали след това вие сте на ред? Ще ви кажат, "дайте си ръката", "вие работите в силовите структури и ви трябва ваксина за да ви предпазим", а дали ще е "ваксина"??? А вашите близки и роднини, деца и евентуално внуци?

  Ако сме всички заедно, против това зло, което идва срещу нас, има много по-голяма вероятност, да се спасим! Иначе Орландовци ("гробищата" за тези, които не са от Сф)!
  Друг избор НЯМА!

  Нали ги виждате, че са психопати? Нормален човек, може ли да каже : "...две прекрасни световни войни", в които са загинали милиони хора???

 3. #3
  Анализатор 20 юли 2020, 09:37
   
  3
   
  2

  Че Тръмп е клиничен случай спор няма.
  Ама вземи си пий хапчетата и престани да пишеш глупостите как някой иска да ни унищижи с вирус който е безопасен.

 4. #4
  Borei 20 юли 2020, 09:54
   
  1
   
  4

  Отговор на коментар: #3

  Не си виновен, че си тъп!

  Искам да ти кажа, че не си разбрал, какво съм писал!
  Кротувай си още и скоро ще се усмихнеш в ада :)!!!

  Няма нужда да правиш, каквото и да е! Текста горе е за по-умни!
  Няма време да ти обяснявам всичко!
  Кой разбрал, разбрал!

 5. #5
  Anton Anastasov 20 юли 2020, 13:45
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #2Ако наистина искаш да си защитиш тезата,докажи го,като се включиш в протестите със съвети по интернет няма да стане

 6. #6
  Borei 21 юли 2020, 06:02
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #5

  Няма много смисъл от демонстрации!
  Е, изразяват недоволството си, но какво искат? А и тези на власт, не се интересуват много, какво мислят другите или само част от тях.
  Ако имаше полза, то до сега някъде с демонстрации да са сменили вектора на развитие, против волята на "дълбоката държава"?

  "Дълбоката държава" са силно обиграни. Дори и да се стигне до сваляне на властта в някоя страна, то тези бързо се постарават да сложат пак техни хора там. Пример Украйна. Поставиха техни хора на власт. Единият от които открадна над 1 милиард долара и избяга бързо в САЩ (Яйценюк). НО, останалите какво правят? Същото - разрушиха страната. Подкупи силно 50-100 човека в една страна и ги остави да я разрушат. Режат оръжия, подаряват ресурси на страната на чужденците и т.н.. Виж Украйна вече се наблюдава театър на абсурда, нали?

  Тука с този последен, международен проект на "дълбоката държава" са планирали да останат само те и роби.
  Може да се спре всичко само, ако целият народ разбере, за какво става въпрос и се откаже да играе в тази игра.

  Отделни хора на дълбоката държава са и у нас и те ще продължат да прокарват техният план. НО, ти например вече си разбрал. Ако се откажеш да умреш и да си убиеш жената, децата и др роднини за каквото и да е, пак съм успял да спася поне няколко. Като вече знаеш, как искат да го направят - лъжа с някакви, "опасни вируси", психотерор всеки ден и накрая масово инжектиране на низвестно какво? в телата на цели народи. Ако не искат - принудително с оръжие (закони "за тяхно добро") и заплашени със смърт, ако не си "поставят от ваксината"! В тази система, когато те принуждават за нещо, никога не е в твоя полза!

  А дори и да излезем на демонстрация, то какво? Системата си остава същата! Ако ти си офицер, когато те заставят с колегите ти да принуждавате народа насила да бъде "ваксиниран", може да се откажеш и да не го правиш? Това пак е нещо! А ако организираш и други и се противопоставим организирано на чуждото управление, то това е "програма максимум". Ще има обаче силна съпротива от страна на вербуваните. Макар и да не разбират, че и самите те са предвидени в крайният стадии за унищожение в този последен проект на дълбоката държава!

  Може да направим нещо, ако сменим цялата система. Изтеглят се всички от власт и ключеви позиции, които работят за дълбоката држава в САЩ и народът категорично вече отказва да им се подчинява. НО, тези разполагат с много средства, връзки, всички медии, доста техни хора, добре подкупени, убедени са, че всичко това е "правилно"! Имаше интервю с този от щаба (за лекуването). Видя ли как реагира на журналистката и провокиращите й въпроси? Тези са убедени, че "правят нещо правилно"!!! Макар и всички факти и логиката са съвсем други!
  Иди и убеди народа, когато методите на убеждение на отсрещната страна са много по-силни, макар и опасни за тях и дори смъртоносни! Виж какво всеки ден ти показват по телевизията! В САЩ Джо Байдън каза по телевизията, че от Ковида са починали вече 120 милиона американци :)!! След 10-ина дена в Германия държавната телевизия повтори, че "в САЩ вече са починали от Ковида 130 милиона американци" и даже нямаше поправка!!! 130 милиона са повече от 1/3! И е лъжа естествено, но много са го чули и подсъзнателно са се изплашили от този "смъртоносен Ковид"!!!

  Не е много лесно. Ще приемат лъжата за истина, ще им се подчинят и ще измрат! Започни сам да проверяваш всичко! И ако си умен, рано или късно ще ги хванеш, че те лъжат и играят против теб! Ще започнеш да им разбираш ходовете и вече няма начин, как да те баламосват! Но вече почти не остана време! Много са напреднали. Но поне може някои от нас да разберат, да се противопоставят и останат живи! А да смениш властта за толкова кратко време практически е невъзможно! Тези от години са "отгледани" от дълбоката държава с цел да са им абсолютно подчинени!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка