The New York Times: До глобалната катастрофа в САЩ останаха само няколко дни

Pan.bg 21 юли 2020 | 23:10 views (1245) commentaries(1)
img
pan.bg


От седмици или дори от месеци САЩ се движат към изключително финансово бедствие за милиони американци, бедствие, което ще разтърси икономиката на нацията, като цяло

Остават само няколко дни преди глобалната катастрофа в Съединените щати, пише американският всекидневник The New York Times.

Според автора на статията някои американци знаели от самото начало, че Доналд Тръмп няма да може да се справи с работата на президент, че няма да може да победи кризата, създадена от неговите предшественици. Независимо от това, мащабът на поражението от коронавирус в САЩ шокира дори циниците.

В момента само във Флорида ежедневно нараства смъртността от коронавирус, равна на общия брой жертви на всички страни от Европейския съюз, чието население е 20 пъти по-голямо от това на американския щат.

„Един от ключовите елементи за смъртоносното фиаско в САЩ беше крайната степен на късогледство: на всеки етап от кризата Тръмп и неговите съюзници отказваха да признаят бедствието, което всички виждаха ясно. Лекото отричане, че COVID-19 представлява заплаха, се съпровожда от неверие, че бързото връщане към нормалното състояние ще доведе до нов скок в инфекциите. Сега, когато това огнище ни застигна, републиканците реагират бавно и неохотно, а Белият дом изобщо не прави нищо ", - се казва в статията в The New York Times.

Авторът нарича втората катастрофа икономическа, до която са останали само няколко дни. Анализаторът пише, че САЩ буквално ще се сгромолясат в пропастта.

"Въпреки че цялостната борба срещу коронавируса беше ужасна, икономическата реакция беше много по-добра, отколкото мнозина от нас очакваха. Законопроектът за помощите, изготвен най-вече от демократи, но приет с двустранно мнозинство в края на март, беше погрешен, но направи много, за да облекчи трудностите. и да ограничат икономическите последици от пандемията “, се казва в текста.

По-специално законът значително увеличи помощта за граждани, останали без работа поради пандемията. Американската застраховка за безработица обикновено е слаба защита срещу злополуки: много служители не са покрити от застраховката, а при тези, които я има, обикновено получават само малка част от предишната си заплата. Но документът, приет от правителството на САЩ, разшири както списъка с „участници“, така увеличи и обезщетенията с 600 долара.

Това намали страданията от кризата, която унищожи 22 милиона работни места, пише журналистът.

"Увеличените обезщетения за безработица се превърнаха в основна спасителна линия за
десетки милиони американци. За съжаление, за всички тези бенефициенти остават дни преди да бъдат изхвърлени. Доплащането в размер на 600 долара се прилага само за гратисните седмици, завършващи в петък, 31 Юли. Само след няколко дни милиони хора ще видят, че доходите им намаляват с 60% или повече ", подчертава The New York Times.

Авторът отбелязва, че нито републиканците, нито Белият дом не реагират по никакъв начин на предстоящата криза. Отчасти това се дължи на факта, че Тръмп и неговите привърженици, както винаги, все още са много далеч от коронавируса в това неравно състезание.

"Те (властите - ред.) все още говорят за бързо V-образно възстановяване, което ще ни върне към пълна заетост, считайки социалната помощ за безработните ненужна. Те просто не обръщат внимание на това, което виждат другите - как се препъват, когато коронавирусът се връща." , - отбелязва The New York Times.

САЩ се движат седмици или дори месеци към екстремна финансова катастрофа за милиони американци, катастрофа, която ще разтърси икономиката на страната като цяло, заключава журналистът.

Източник: tj.sputniknews.ru Снимка: cdn1.img.sputnik.tj

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 22 юли 2020, 10:34
   
  6
   
  2

  Хайде бе, супер! От кога чакаме този колос да се срине и загине :)!
  Още "няколко дни"???

  Колкото по-бързо, толкова по-добре! Тогава сатанистите вече няма да имат армия и Натото няма да има шеф :)!!!
  А васалите в Европа ще започнат да треперят от страх, че няма кой да ги защитава от Китай и Русия :)!!!

  НО последните не са се втурнали да ги превземат. Турция е повече непредсказуема от тях!

  Байдън обяви по тяхната телевизия през юни, че "вече в САЩ са починали 120 милиона" :)?? А малко по-късно след 10-ина дена и по немската държавна телевизия обявиха, че "в САЩ от Короната са починали вече 130 милиона души..."??? Това е повече от 1/3 от американците? И измряли?

  От глупост, вече ги закопаха и живи, само и само да изкарат Короната "супер смъртоносна"! И оня психопат Бил Гейтс да си продаде смъртоносните ваксини.... Тези вече нищо не може да ги спаси! Ама защо и ние играем в техните тъпи игри?

Напиши коментар

Задължителни полета*