Бившият командир на Въздушно-десантни войски припомни, какво очаква нарушителите на Русия

Pan.bg 02 авг 2020 | 10:16 views (1716) commentaries(0)
img pan.bg

Руските нарушители ще трябва да се справят с нейните Въздушно-десантни войски, заяви бившият им командир, депутатът от Държавната дума Владимир Шаманов в интервю за "Известия".

Според него съответните думи могат да се видят на един от плакатите в Рязанското въздушно-десантно училище.

„Навсякъде, където върховният главнокомандващ заповяда, ние ще отидем там във взаимодействие с ВКС Русия.“ В Рязанското въздушно училище можете да видите плакат: „Който обижда Русия, ще има работа с ВДВ.“ Това не е просто перчене, а конкретно предупреждение: ще имате работа с нас “- каза Шаманов.

Той подчерта, че сега ВДВ са "най-универсалните" войски на руските въоръжени сили. В същото време десантчиците превъзхождат останалите по идеология и бойни възможности, каза Шаманов.

Бившият командир припомни, че понякога бившите му подчинени са сравнявани с американската морска пехота, но според Шаманов има определени несъответствия.

"Морските пехотинци са формирование, което защитава, както те казват, националните интереси по целия свят. А Въздушно-десантните войски на Русия са инструмент, който позволява да се решават задачите за защита на територията на страната, взаимодействайки със съюзници в ОДКБ. А при необходимост, изпълнявайте задачи и в чужбина “, завърши той.

На 2 август Русия празнува деня на ВДВ. Тази година се навършват 90 години от формирането на тези войски.

Източник: РИА Новости Снимки: cdn25.img.ria.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*